Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/05 19:37

kolonos 40

Κολωνός | Θάνος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Κολωνό.

Στον Μεθέορτο Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ισίδωρο Μπαϊρακτάρη, τους συνεφημερίους του και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων.

Να αναφερθεί ότι στην λιτανεία παρέστη ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος Μπρούλιας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και τα παιδιά του κατηχητικού της ενορίας.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ισίδωρος στην προσλαλιά του ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο που λάμπρυνε την φετινή πανήγυρη με την παρουσία του, επίσης ευχαρίστησε τους πατέρες που συνεόρτασαν τους εφόρους και προστάτες της Ενορίας αλλά και τους τοπικούς άρχοντες και φορείς που παρέστησαν στην Λιτανεία.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσόστομος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάση Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και συνεχάρη τον Αρχιμ. Ισίδωρο για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως.

''Ο Σταυρός δεν είναι απλά ένα σύμβολο, αλλά είναι ο δρόμος πάνω στον οποίο βαδίζουμε όλοι μας'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 302913
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: