Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/06 17:30

analipsi thessaloniki 28

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με την ιερά λιτάνευση της ιερής Εικόνας της Αναλήψεως του Κυρίου μας καθώς και του ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα ασκησάσης ολοκλήρωθηκε το πρόγραμμα των πανηγυρικών, εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, αμέσως μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ο πιστός Λαός της κεντρικής Ενορίας της Θεσσαλονίκης συμμετείχε μαζικά και με ευλάβεια στην λιτανεία, συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας και εκπροσώπων Συλλόγων, ενδεδυμένων με παραδοσιακές φορεσιές.

Ακολούθως αποχαιρέτησαν το Ιερό Λείψανο, το οποίο αναχώρησε για την Ιερά Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου Κλεισούρας, εκεί όπου ασκήτεψε η Οσία Σοφία, η οποία είναι συνεδεμένη με τη διακονία της στον συγκεκριμένο Ναό.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ την Τετάρτη 5 Ιουνίου και παρέμεινε μέχρι και σήμερα, δίνοντας την ευκαιρία να το προσκύνησαν εκατοντάδες Θεσσαλονικείς.

Αξίζει να σημειωθεί η άρτια διοργάνωση των όλων εορταστικών εκδηλώσεων και λατρευτικών ακολουθιών από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχίμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, Γεν. Αρχ. Επίτροπο της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης και τους συνεργάτες του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302486
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: