Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/06 11:43

afidnes 96

Αφίδνες | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, η μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος στο πανηγυρίζων εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας Αφιδνών (στην Ιπποκράτειο Πολιτεία) της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Στην πανηγυρική Θεία λειτουργία συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Αναγνωστάκης και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθέριου Αχαρνών πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου.

Πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή των Αφιδνών συνέρρευσε στο εξωκλήσι για να συμμετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις και να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα της τρισυπόστατης Θεότητας τιμώντας το τρίτο Πρόσωπο της μίας, αδιαίρετης και ομοουσίου Αγίας Τριάδας.

Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της Αγίας Τριάδας πέριξ του ναού υπό τους παιανισμούς εθελοντικής ομάδας μουσικών υπό του χοράρχη κ. Θωμά Στέφου, του Αντιδημάρχου Αφιδνών κ. Γεωργίου Πούλου και των πιστών που είχαν κατακτήσει από νωρίς το εορτάζων εξωκλήσι.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου ευχαρίστησε τον π. Τιμόθεο για την πρόσκληση του να συλλειτουργήσουν στο πανηγυρίζων εξωκλήσι και ευχήθηκε σε όλους η χάρη του Αγίου Πνεύματος να τους δίνει δύναμη και ενότητα.

Ο π. Τιμόθεος από μεριάς του ευχαρίστησε στον π. Θεμιστοκλή για την αποδοχή της πρόσκλησής του, τον χοράρχη κ. Θωμά Στέφο καθώς, τους άντρες της πολιτικής προστασίας της περιοχής για την πολύτιμη βοήθειά τους καθώς και όλους βοήθησαν για την έκβαση της πανηγύρεως.

Αξίζει να σημειωθεί η αθρόα επίσης προσέλευση προσκυνητών στον πανηγυρικό εσπερινό χθες παραμονή της Δεσποτικής εορτής κατά την οποία συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Αναγνωστάκης, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Γαρυφαλλάκης και Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χατζηαντωνίου από τον Ι.Ν. Αγίας Φιλοθέης Δήμου Αγίας Φιλοθέης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 303703
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: