Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/06 23:26

agios antonios 19

Άνω Πατήσια | Δήμητρα Παναγοπούλου


Μέσα σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων, σήμερα Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, η εκδήλωση λήξης των Δράσεων της Ενορίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παιδιά του κατηχητικού, όπου μαζί με την κατηχήτριά τους την πρεσβυτέρα κ.Μαρία Μηνά-Λινού, παρουσιάσαν τι έκαναν τη χρονιά που μας πέρασε.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν τα Δελτάρια των Μυστηρίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας στα παιδιά, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει αυτά τα δύο χρόνια στα πρόσωπα των κατηχητών και στην ενορία.

Ακολούθως ο κ. Αθανάσιος Λασπάς, ο ένας εκ των δύο καθηγητών της Βυζαντινής μουσικής και υπεύθυνος της χορωδίας, πρωτοψάλτης του ναού και ο κ.Φώτης Κατσάρης, υπεύθυνος της δράσης της πληροφορικής, παρουσίασαν τις δράσεις που έλαβαν χώρα τη φετινή χρονιά.

‘’Έχοντας ως παρακαταθήκη τα λόγια του Αρχιεπισκόπου μας, σύμφωνα με τα οποία η ενορία μπορεί να αποτελέσει σταυροδρόμι συνάντησης της αγάπης και της ανθρωπιάς προσπαθούμε και συνεχίζουμε με ενθουσιασμό να δημιουργούμε κανάλια πνευματοφόρων εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών διεξόδων. Έτσι συνεχίσαμε και δεύτερη χρονιά τις περσινές μας δράσεις, τις διευρύναμε και τις εμπλουτίσαμε ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της τοπικής ενοριακής μας κοινωνίας, δίνοντας τη δυνατότητα η ενορία να γίνει κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης της ευρύτερης περιοχής των Πατησίων. Θα θέλαμε μάλιστα να σας τονίσουμε ότι φέτος συμμετείχαν στις δράσεις μας και εκπαιδεύτηκαν περίπου 300 άτομα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λασπάς εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων, εκτός των Ιερών Ακολουθιών Λειτουργιών και των εσπερινών πραγματοποιούνται άπαξ το μήνα η Ακολουθία του Αγιασμού, το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και Ιερά Αγρυπνία.

Τμήματα εκμάθησης και παρασκευής Στοιχείων της Λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας, όπως είναι το πρόσφορο, το κόλλυβο και ο άρτος, Κατηχητικό, Νεανικές Συναντήσεις Προβληματισμού, Εργαστήρι Βυζαντινής Μουσικής, Χορωδία, εκμάθηση ξένων γλωσσών (Αγγλικών, Γαλικών, Ιταλικών, Ρωσικών), διδακτικές τους υπηρεσίες σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, τμήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Εργαστήριο Εργοχείρου, προσκυνηματικές και περιηγητικές εκδρομές, συλλογή φαρμάκων, πρόγραμμα σίτισης έως των 50 γεμάτων καθημερινά, επιμορφωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα, πανεπιστημιακές διαλέξεις Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας μεταπτυχιακού επιπέδου, Λέσχη Κινηματογράφου, τμήμα πυρογραφίας, σχολή χορού, είναι κάποιες από τις δράσεις του Ιερού ναού.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του θέματος “Αναπηρία και Ενορία. Εν Χριστώ συνύπαρξις” από την κα Μαρία Κασαμπαλάκου, συγγραφέα, εικαστικό, Πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με Αυτισμό και ειδικές ανάγκες η ‘’Αγία Σκέπη’’ καθώς και μητέρα αυτιστικού παιδιού.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ.Γεώργιος Δεμελής, καθηγητής Βυζαντινής μουσικής και Υπεύθυνος Μουσικής του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος παρουσίασε το CD που εκδόθηκε από την ενορία με την ευγενική χορηγία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου, με θέμα Ύμνουςτου Θείου Πάθους και τίτλο “Το Νυμφώνά Σου βλέπω”.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνόςμετέφερε την πατρική αγάπη του Μακαριβτάτου και συνεχάρει τον περοσϊστάμενο του Ναου και τους συνεφημέριους του για τις δραστηριότητες της ενορίας.

Παίρνοντας το λόγο ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κώστας Γουλιάμος μεταξύ των άλλων ανέφερε: ”Πιστεύω ότι αυτό που γίνεται εδώ, η ενοριακή συνείδηση, έχει το στοιχείο του να μικραίνει την απόσταση από το μυαλό μέχρι την καρδιά. Και πολλαπλασιάζει ένα στοιχείο, βασικό στοιχείο όχι μόνο του Χριστιανισμού αλλά της Οικουμένης. Οι άνθρωποι δεν μπορούμε ζήσουμε χωρίς αγάπη".

Η βραδιά έκλεισε με την υπέροχη φωνή της αγαπημένης ερμηνεύτριας, συνθέτριας, στιχουργού, καθηγήτριας μουσικής, ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής παραγωγού κας Σοφίας Βόσσου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Προϊστάμενος του Ναού πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό, εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για την παρουσία του στην αποψινή εκδήλωση, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών, πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τόσο για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, όσο και για την στήριξη, υποστήριξη και πολίτιμη βοήθειά τους σε κάθε δράση της ενορίας, όλους τους παρεβρισκόμενους για την παρουσία τους, τους εθελοντές οι οποίοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση όλων των δράσεων του Ιερού Ναού, τον Δήμο Αθηναίων και τον Πρόεδρο του 5ου διαμερίσματος κ. Αδαμόπουλο για τις καρέκλες που προσέφεραν, τους επιτρόπους, τις γυναίκες του φιλοπτώχου, τους υπευθύνους των δράσεων και τέλος το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την χορηγία του CD.

Να αναφερθεί ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση βιβλίου καθώς και έκθεση ζωγραφικής από τα παιδιά του Κατηχητικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη και την διοργάνωση των Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού ναού πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης.

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 19

agios antonios 40

agios antonios 40

Εμφανίσεις: 303234
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: