Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/06 22:46

vari 96

Βάρη | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με πάσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ενοριακό Ιερό Ναό Δίλοφου Βάρης.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Μάριο Χανόπουλο και πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας και άλλων Μητροπόλεων.

Στο Θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στο βίο του Αποστόλου Παύλου.

"Συναχτήκαμε απόψε για να τιμήσουμε τους πατέρες μας, για να τιμήσουμε τους πνευματικούς μας πατέρες. Και η τιμή που πρέπει να έχουμε στο πρόσωπό τους πρέπει να είναι εξαιρετική. Ειδικά στο πρόσωπο του Αγίου Παύλου γιατί αυτός είναι ο δικός μας πνευματικός πατέρας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος.

Τελειώνοντας συνεχάρη τον προϊστάμενο του ναού π. Μάριο Χανόπουλο για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως καθώς και τους Ιεροψάλτες, τις κυρίες του Φιλοπτώχου, τους νεοκόρους και όλους τους αφανείς "ήρωες".

Τους Βυζαντινούς ύμνους απέδωσε μεγαλοπρεπώς η Χορωδία του Ιερού Ναού, ενώ πλήθος πιστών κατέκλυσαν από νωρίς το Ιερό Ναό, ανάμεσα τους και ο εφοπλιστής κ. Θανάσης Μαρτίνος, προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και λάβουν την ευλογία του Αποστόλου Παύλου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 306464
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: