Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/06 21:46

evripou xrisostomos 1

Νίκαια | Θάνος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 29 Ιουνίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νίκαια.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ιάκωβο Δελλή, τους συνεφημερίους του και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

«Οι Απόστολοι δεν κήρυξαν φιλοσοφίες, δεν είπαν πράγματα που μας έχουν πει κι άλλοι, αλλά κήρυξαν αυτά που είδαν τα μάτια τους, αυτά που άκουσαν τα αυτιά τους, αυτά που άγγιξαν τα χέρια τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος.

«Οι Απόστολοι μαθήτευσαν στον Χριστό, δεν ήταν οπαδοί, γιατί οι οπαδοί συνήθως ακολουθούν τυφλά κάποιον και όταν αυτός φύγει από την ζωή αυτοί διασκορπίζονται. Οι Μαθητές του Χριστού ήταν γνήσιοι μύστες. Εκείνοι δηλαδή που μυήθηκαν σε έναν καινούριο τρόπο ζωής» πρόσθεσε ο Επίσκοπος Ευρίπου.

«Στους Αγίους Απόστολους οφείλουμε το ότι και εμείς βρισκόμαστε μέσα στην Εκκλησία. Δεν πέθαναν για μια ιδέα, αλλά πορεύονται στην αιωνιότητα και μας περιμένουν κι εμάς, να πούμε το μεγάλο ναι, για να έρθουν πρεσβευτές για τον κάθε έναν και την κάθε μία. Να βαδίσουμε κι εμείς, μας περιμένουν στο δρόμο αυτό της Χάρητος του Ιησού Χριστού» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσόστομος.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νίκαιας κ. Αλεξίου και υπογράμμισε ότι «η συνεχής παρουσία του Αποστολικού αξιώματος δια της Αρχιερωσύνης μέσα στην Εκκλησία εκφράζει την ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος».

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Προϊστάμενος π. Ιάκωβος εκφράζοντας την αγάπη και τον σεβασμό του προς τον Θεοφιλέστατο του προσέφερε ένα εγκόλπιο της Παναγίας, καθώς είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τον Ναό μετά την σε Επίσκοπο χειροτονία του.

«Ο Θεοφιλέστατος παιδιόθεν αγάπησε την Εκκλησία, αγάπησε τον Χριστό και προσέφερε τον εαυτό του στην υπηρεσία της Εκκλησίας Του» τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Ιάκωβος.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Ευρίπου ευχαρίστησε τον π. Ιάκωβο για την μεγάλη του αγάπη, την αγαστή συνεργασία και την αδελφική στήριξη, την οποία του παρείχε όλα αυτά τα χρόνια.

«Τα αξιώματα μέσα στην Εκκλησία δεν είναι όπως στον κόσμο, είναι διακονίες. Θέτουμε τον εαυτό μας στην Χάρη του Θεού και Εκείνος μας ποδηγετεί» υπογράμμισε ο Επίσκοπος Ευρίπου.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων Αποστόλων προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Να αναφερθεί ότι στην Λιτανεία συμμετείχε η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, το 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο π. Ιάκωβος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του, όπως επίσης ευχαρίστησε και τους ενορίτες για την αγάπη τους, καθώς σήμερα κλείνει 33 χρόνια στην ενορία των Αγίων Αποστόλων.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303932
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: