Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/07 01:09

plaka 5

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, εορτή της συνάξεως των Αγίων ενδόξων 12 Αποστόλων, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό και ανακαινιζόμενο Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, επι της οδού Κυδαθηναίων, στην περιοχή της Πλάκας, ο εκκλησιασμός των παιδιών της δευτέρας κατοικίας ημιαυτόνομου διαβιώσεως, παιδιών ενηλίκων που δραστηριοποιούνται στο "Εργαστήρι" του Ιδρύματος "Λίλιαν Βουδούρη", στην περιοχή των Ανω Λοισίων της Αττικής.

Το εκκλησίασμα του Ιερού Ναού υποδέχθηκε με χαρά τους ενηλίκους εν Χριστώ αδελφούς με νοητική στέρηση, οι οποίοι βελτιώνουν την λειτουργικότητά τους με την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων τους, μέσα απο την δραστηριοποίηση τους στο "Εργαστήρι", έναν χώρο με πολλές δομές δράσεως, όπως: κεραμική, υφαντική, ταπητουργία, κοπτική-ραπτική, κατασκευή εικόνων και κοσμημάτων, καλλιτεχνική βαφή υφάσματος, αρτοκατασκευάσματα, catering κ.α.

Το "Εργαστήρι" απέκτησε ιδιόκτητη στέγη το έτος 2003,στην περιοχή των Ανω Λιοσίων, έπειτα απο την σημαντική δωρεά του Ιδρύματος "Λίλιαν Βουδούρη" με την ανέγερση ενός λειτουργικού κτιρίου 2.500 τ.μ, στο οποίο εξασφαλίζεται,εκτός απο την απασχόληση με την φροντίδα του εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού,επαγγελματικός προσανατολισμός, επαγγελματική αποκατάσταση, συντήρηση σχολικών γνώσεων,συμβουλευτική-ψυχολογική υποστήριξη (προσωπική, ομαδική και οικογενειακή), ενω παράλληλα γίνονται με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία μαθήματα μουσικής, χορού και θεάτρου.

Ο προιστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, εκ μέρους όλου του εκκλησιάσματος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην αποστολή, επαίνεσε την αθρόα συμμετοχή τους στην Θεία Μετάληψη, διένειμε αναμνηστικές ευλογίες και κατέληξε λέγοντας: "...Με την ευλογητή εορτή της συνάξεως των Αγίων 12 Αποστόλων σας υποδεχόμαστε στην ιστορική περιοχή της Πλάκας και στον Ιερό Ναό μας.. Παρά τις ποικίλες δυσχέρειες των τελευταίων χρόνων δεν σταματήσαμε και θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας, κοντα με εσας τους χαρισματικούς εν Χριστώ φίλους μας, τους γονείς σας, τους υπευθύνους των στεγών υποστηριζομένης διαβιώσεως και τους επιμελητές σας, θα συνεχίσουμε μαζί σε μια πορεία αποστολικότητας, σε μια πορεία πίστεως, αληθείας και αγάπης, με την δύναμη των ευαγγελικών αποκαλυπτικών λόγων και την αναστάσιμη εμπειρία η οποία και νοηματοδότησε την πληρότητα και την προσφορά των Αγίων 12 Αποστόλων.. Ενθαρρύνουμε την κοινωνικές δραστηριότητές σας και σε κάθε πνευματική και κοινωνή συμμετοχή σας θα έχετε πάντοτε το φως του Αγίου Πνεύματος ως πιστά μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας..."

Μετά την διανομή του αντιδώρου,παρατέθηκε κέρασμα στην αυλή του Ιερού Ναού.

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

Εμφανίσεις: 302887
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: