Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/07 21:50

panagia blaxernon keratsini 58

Κερατσίνι | Θάνος Θανόπουλος


Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχέρναις στην πανηγυρίζουσα Ενορία της Παναγίας των Βλαχερνών Αμφιάλης - Κερατσινίου.

Στον εσπερινό προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Νικαίας, π. Αθανάσιος Λειβαδιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και παρουσίασε πτυχές του ασκητικού της βίου.

Να αναφερθεί ότι στον Ιερό Ναό φυλάσσεται εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών, η οποία πυροβολήθηκε στη Μάχη της Ηλεκτρικής που διαδραματίστηκε στις 13 Οκτωβρίου 1944 στο Κερατσίνι.

Αξίζει να σημείωθει ότι καθ' όλη την διάρκεια του εσπερινού εκατοντάδες πιστοί συνέρρεαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Παναγίας, ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των παιδιών των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, συνεχάρη τους εφημερίους του Ναού για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως και για το νεανικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, ενώ το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Λιτανεία και η Μουσικοχορευτική Εκδήλωση της ενορίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 315294
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: