Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/07 22:11

kilkis 19

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεοφανών και θαυματουργών Νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον περικαλλέστατο νεόδμητο Ιερό Ναό Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής στην Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας.

Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουλίου τ.έ., και παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε, ο Ιερός Κλήρος και πλήθος λαού της Κωμοπόλεως και της ευρύτερης περιοχής υποδέχθηκαν με ευλάβεια τα Ιερά Λείψανα με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Οι πιστοί σχημάτισαν μεγάλη ουρά και περίμεναν με υπομονή προκειμένου να προσκυνήσουν τους Αγίους που ευλαβούνται όλως ιδιαιτέρως και να καταθέσουν στη χάρη τους τα αιτήματά τους ενώ συμμετείχαν στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου της Χαλκιδικής κ. Νικοδήμου.

Τα Ιερά Λείψανα των νεοφανών Αγίων, τα οποία κόμισε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αφαλωνιάτης με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Ναό ως τις 10 Ιουλίου, ενώ καθημερινά θα τελούνται ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Αξίζει να αναφερθεί η υποδειγματική μέριμνα και φροντίδα της υποδοχής και του προσκηνύματος από τον Παν. Αρχίμ. Συνέσιο Στάθη, Προϊστάμενο και τους Εφημερίους του Ναού.

Απόψε, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Νωρίτερα τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε με στρατιωτικές τιμές η 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων, της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η υποδοχή έγινε έμπροσθεν του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού του στρατοπέδου, υπό του Διοικητού της Πτέρυγας, Σμήναρχου (Ι) κ. Αλέξανδρου Κομητούδη και πλήθους αξιωματικών, υπαξιωματικών και στρατευσίμων.

Ο Διοικητής της Πτέρυγας απένειμε ως ευχαριστήριο για τη μεγάλη αυτή ευλογία στον π. Δημήτριο τιμητική πλακέτα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: 

Εμφανίσεις: 306383
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: