Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. 20/07 12:34

tsakos 12

Λαμπρά εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 η μνήμη της εις ουρανούς πυρφόρου αναβάσεως του Προφήτου Ηλιού στον Ιερό ενοριακό Ναό του Δήμου της Αγίας Παρασκευής.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος των πανοσολογιωτάτων Αρχιμανδριτών π. Διονυσίου Κατερίνα, π. Συμεών Καλοπαναγιώτου, π. Ιωάννου Γαζέτα, ιερέων και ιεροδιακόνων.

Αθρόα ήταν και η συμμετοχή των πιστών όπου προσήλθαν για να συμπανηγυρίσουν την Εορτή του Προφήτου Ηλιού. Πλήθος ευλαβών ενοριτών προσήλθε επίσης και στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων Του Κυρίου μας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, του ιεροψάλτας και τις επιτροπές του ιερού ναού αναφέρθηκε στον βίο και στην αποστολή του Προφήτη Ηλία.

"Μία βιβλική μορφή σπουδαία ολοζώντανη που παρότι έζησε 900 χρόνια προ Χριστού ο Προφήτης Ηλίας είναι λαοφίλητος και η αναφορά σε αυτόν είναι ξεχωριστή, η πατρίδα μας είναι γεμάτη από μικρούς και μεγάλους ναούς. Ήταν μία προσωπικότητα πολύ δυνατή και πολύπλευρη, ένθερμη, ένας άνθρωπος του Θεού φλογερός, ονομάστηκε ζηλωτής γιατί είχε τον ζήλο του Θεού, το δε όνομα του «Ηλίας» σημαίνει Ο Ων, υπάρχων, ο αληθινός Θεός διακονίας στον αληθινό λαό του Ισραήλ" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

"Είναι ένα πρόσωπο το οποίο συναντούμε πολλές φορές μέσα στην Καινή Διαθήκη από τον Κύριο Ιησού Χριστό. Ο Απόστολος Παύλος αναφερόταν στο πρόσωπο του Προφήτου Ηλιού για την δύναμη της πίστεως και για τα σημεία με τα οποία η χάρις του Θεού ενήργησε. Το πρόσωπο του Προφήτου, περιγράφουν με σαφήνεια οι Ευαγγελιστές ότι φανερώθηκε στην Μεταμόρφωση του Κυρίου μας στο Όρος Θαβώρ.Ένας άνθρωπος του Θεού από την γέννηση του με θαυμαστό τρόπο αλλά και όταν ανδρώθηκε η όλη του διακονία και πορεία, ήταν πραγματικά ο απεσταλμένος του Θεού" πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Γεώργιος.

Προ του Δι' ευχών ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού ευχαρίστησε τον πιστό λαό, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και όλους όσους προσήλθαν για να συνεορτάσουν σήμερα στο Ναό την εορτή του Προφήτου Ηλιού.

tsakos 1

tsakos 1

tsakos 1

tsakos 1

tsakos 1

tsakos 1

tsakos 1

tsakos 1

tsakos 1

tsakos 1

tsakos 1

Εμφανίσεις: 302844
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: