Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/09 21:04

kilkis agiasmos 23

Επανομή | Χρήστος Καναρόπουλος


Με αισθήματα θρησκευτικής ευλάβεις και με τον προσήκοντα σεβασμό στο ιερό σύμβολο του Χριστιανισμού ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και ο φιλάγιος Λαός της Επανομής και της ευρύτερης περιοχής του Θερμαϊκού υποδέχθηκαν, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 το απόγευμα, τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε έμπροσθεν του ιστορικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επανομής το τιμαλφέστατο δεσποτικό κειμήλιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτ. π. Βησσαρίωνα Καντούνη και Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και εν συνεχεία το τοποθέτησε σε ειδικό προσκυνητάρι εντός του Ιερού Ναού.

Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε εκ μέρους της Μονής ο Μοναχός Γεράσιμος Αγιοπαυλίτης και ο Μοναχός Ευδόκιμος, με τον πρώτο να μεταφέρει και τις ευχές του Ηγουμένου Γέροντα Παρθενίου στη σύντομη προσλαλιά του προς τον Σεβασμιώτατο, τους Πατέρες και το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε δοξολογία επί τη υποδοχή του Ιερού Κειμηλίου με τον Σεβ. Ποιμενάρχη της Εκκλησίας της Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο να υπογραμμίζει ότι από σήμερα στην Επανομή έχει σημάνει πνευματικός συναγερμός και η αισθητή παρουσία του Τιμίου Ξύλου από τον Ζωοποιό Σταυρό του Σταυροθέντος και Αναστάντος Χριστού αγιάζει και ευλογεί τον τόπο και τους πιστούς της ιστορικής Επανομής. Εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Γέροντα Παρθένιο και τους Μοναχούς Γεράσιμο και Ευδόκιμο για τον κόπο της μεταφοράς, τονίζοντας ιδιαίτερα τον πνευματικό σύνδεσμο του Μοναχού Γερασίμου με την περιοχή της Επανομής.

Το τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2019, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί. Την κυριώνυμο ημέρα του εορτασμού της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, Σάββατο 14 Οκτωβρίου, θα τελεστεί αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιουστίνου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 304201
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: