Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/09 20:52

esperinos ipsoseos proti 1

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στο Αιγάλεω.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γερβάσιο Φράγγου, τους συνεφημερίους του και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι ο περικαλέστατος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός και ο αύλειος χώρος ήταν κατάμεστος από πιστούς κάθε ηλικίας, οι οποίοι περίμεναν ευλαβικά για να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.

"Ο Σταυρός έχει ιδιάζουσα θέση μέσα στην ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τόσο στην λατρευτική ζωή όσο και στην ζωή του κάθε πιστού Χριστιανού, και τούτο διότι ο Σταύρος ταυτίζεται με τον ίδιο τον Ιησού Χριστού" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

"Ο Σταυρός είναι η δύναμη, η ισχύ κάθε χριστιανού αγωνιζομένου έναντια στο κακό. Ο Σταυρός φανερώθηκε και καταργήθηκε η πλάνη της ειδωλολατρίας. Ο Σταυρός του Χριστού φανερώθηκε και οδηγήθηκαμε στην αληθινή Θεογνωσία" πρόσθεσε ο κ. Προκόπιος.

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος συμπλήρωσε: "Ο Σταυρός του Κυρίου είναι το στήριγμα όλων μας. Ο Σταυρός του Χριστού ήταν και είναι η παρηγορία όλων των Αγίων. Με τη δύναμη του Σταυρού όλοι οι πιστοί μπορούμε να αποφύγουμε τα πυρακτωμένοι βέλη τον πειρασμών. Και η σωτηρία μας βρίσκεται στην δύναμη του Σταυρού".

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε: "Αυτό το Σταυρό του Χριστού μας ας υψώσει κάθε πιστός Χριστιανός. Αυτόν τον Σταυρό ας εγκωμιάσουμε, γιατί δια αυτού σώθηκε ο Αδάμ, σώθηκε και ελευθερώθηκε η Εύα και όλο το ανθρώπινο γένος. Διά του Σταυρού του Χριστού ο Παράδεισος ανοίχθηκε".

Επίσης στην ακολουθία του εσπερινού παρέστη και ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτανεία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 306107
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: