Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/09 12:02

ekdilosis agia sophia proti 1

Νέο Ψυχικό | Θάνος Θανόπουλος


Ξεκίνησαν σήμερα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον περικαλέστατο ομώνυμο Ιερο Ναό στο Νέο Ψυχικό.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής.

Επίσης τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ των ευεργετών, δωρητών και πάντων των ενοριτών του Ιερού Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημερινό Αποστολικό ανάγνωσμα.

"Εμείς τον έχουμε μεγάλο τον Απόστολο Παύλο, αυτός μας άνοιξε τον δρόμο, μας ελευθέρωσε από όλη την ιουδαϊκή υποκρισία και μας έδειξε την δύναμη της εν Χριστώ πίστεως" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

"Η πίστη στον Ιησού Χριστό θα σε σώσει με τον τρόπο που ο Κύριος Ιησούς Χριστός ενομοθέτησε. Εμείς φανταζόμαστε ότι τον Θεό μπορούμε να τον διαχειριζόμαστε όπως θέλουμε. Α, λέει ο Χριστός, απατάσθε. Ο Χριστός δεν έχει ανάγκη κανέναν από εμάς, εμείς έχουμε ανάγκη τον Χριστό" - πρόσθεσε ο κ. Δανιήλ.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον συγκλονιστικό λόγο του Αποστόλου Παύλου «Ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός».

"Ο Απόστολος Παύλος λέγει, «όποιος βλέπει εμένα, βλέπει τον Ιησού Χριστό, γιατί εγώ ζω όπως ο Ιησούς Χριστός». Θαυμάζουμε και την αυτοσυνειδησία του Αποστόλου αλλά και την παρρησία του. Ποιος αλήθεια από εμάς μπορεί να επαναλάβει δίκαια και με παρρησία τον λόγο αυτό του Αποστόλου Παύλου; Αυτό λέει ο Απόστολος Παύλος «Αν θέλετε να δείτε τον Ιησού Χριστό εμένα δείτε» - συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Καισαιριανής.

Κλείνοντας ο Σεβαμιώτατος υπογράμμισε: "Δεν ήταν μεγάλα λόγια αυτά, γιατί πράγματι ο Απόστολος Παύλος ζούσε για τον Ιησού Χριστό. Κι αν δεν μπορούμε, στο εύρος που έζησε ο Απόστολος Παύλος τη ζωή του Χριστού, ας μιμηθούμε κι εμείς την ζωή του Χριστού".

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η έξοδος και περιφορά εντός του Ιερού Ναού των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος και η τοποθέτησή τους σε ειδικό προσκυνητάρι προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών.

Στην συνέχεια τελέστηκε Μνημόσυνο για τους σφαγιασθέντες κατά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, και αμέσως μετά ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο το απόγευμα στον Ιερό Ναό θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Σοφίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303733
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: