Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/09 15:11

bisarrionas plaka 8

Την Κυριακή μετά του Σταυρού 15 Σεπτεμβρίου 2019 στον υπό ανακαίνιση Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγία Σωτήρα του Κοττάκη), επί της οδού Κυδαθηναίων, στην Πλάκα στο κέντρο της Πρωτεύουσας, πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Θεία Ευχαριστία και ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού.

Στην πανηγυρική μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος μετέχουν κατ' έτος οι απόγονοι της οικογενείας του οι οποίοι τελούν και την αρτοκλασία της εορτής. Κατ' αυτό τον τρόπο οι οικογένειες των Αθανασίου και Σαπφούς Αθανασοπούλου και Ελίζας Καλυτεράκη προσέφεραν τους άρτους της εορτής στο εκκλησίασμα του ιστορικού Ναού.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου - Τριανταφυλλίδης, στο τέλος της λατρευτικής συνάξεως, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, πολλοί εκ των οποίων ήσαν από την περιοχή της Θεσσαλίας και του Ιονίου Πελάγους, όπου ιδιαιτέρως τιμάται ο Άγιος Βησσαρίων, καθώς και στους απογόνους του Αγίου, ευχήθηκε μεταξύ άλλων τα εξής: «... στον Ιερό μας Ναό βιώνουμε καθημερινά την θαυμαστή παρουσία και την ευλογία του Αγίου Βησσαρίωνος. Τούτο εύχομαι ταπεινά σε όλους σας, ώστε η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η δύναμις του ζωοποιού Σταυρού Του να συγκεντρώνει και την αγιαστική παρουσία του Αγίου Βησσαρίωνος στις προσευχές και στις ευχαριστήριες ικεσίες μας προς τον Κύριο και Θεό μας... Ο Εσταυρωμένος Ιησούς μας καλεί μέσα στην αγκαλιά Του και μας ενώνει με την αγάπη Του, καθώς και με την αγάπη όλων των δικαίων και των Αγίων της πίστεώς μας. Αυτή η ένωσις ας αποτελεί πάντοτε τον ακλόνητο προσανατολισμό μας προς τον αναστημένο Ιησού και ας μας χαρίζει λόγους και πράξεις αγιασμού, όμοιες με τους λόγους και τις πράξεις του σήμερα τιμωμένου Αγίου Βησσαρίωνος».

Την διακονία του ιερού αναλογίου καί της χορωδίας ανέλαβε ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Ιωάννης Άνθης.

Ακολούθως και πριν το «δι' ευχών» της θείας συνάξεως τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αειμνήστου Φλώρας Καρύδη, επι σειρά ετών Επιτρόπου του Ιερού Ναού και μέλους επιφανούς οικογενείας των Αθηνών.

bisarrionas plaka 1

bisarrionas plaka 1

bisarrionas plaka 1

bisarrionas plaka 1

bisarrionas plaka 1

bisarrionas plaka 1

bisarrionas plaka 1

bisarrionas plaka 1

bisarrionas plaka 1

bisarrionas plaka 1

bisarrionas plaka 1

Εμφανίσεις: 303589
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: