Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/09 19:10

esperinos agia sophia proti 2

Νέο Ψυχικό | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας στο Νέο Ψυχικό.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους συνεφημερίους του, Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη και Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου, και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Να αναφερθεί ότι στον εσπερινό παρέστησαν ο νέος Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού κ. Δημήτρης Γαλάνης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκατοντάδες πιστοί.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη προτύπων που έχει η κοινωνία μας, όπως η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: "Έχουμε ανάγκη από πρότυπα".

"Πέρασαν τόσοι αιώνες και αποτελούν ένα παράδειγμα, μία παρηγοριά, εμπνέουν ψυχές ανθρώπων, όχι μόνο αυτές τις ψυχές που παίρνουν το όνομα των Αγίων αλλά και όλους εμάς τους Χριστιανούς, μας εμπνέουν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε στις δυσκολίες τις ζωής" συμπλήρωσε ο κ. Συμεών.

"Στο πρόσωπο της μητέρας Αγίας Σοφίας και των τριών Θυγατέρων της μπορεί να βρει κανείς έναν φάρο για να φωτίσει τον δρόμο του" - πρόσθεσε ο Θεοφιλέστατος.

Επίσης ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών στην ομιλία του επισήμανε την ανάγκη να αναρωτηθούμε τι είδους ανθρώπους έχει ανάγκη η εποχή μας.

«Όποιος αγαπά, όποιος συγχωρεί, όποιος είναι σταθερός σε αξίες, σε ιδανικά, όποιος έχει μέσα του σοφία, ελπίδα, πίστη και αγάπη, αυτός ο άνθρωπος είναι ωφέλιμος για όλους. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος με το πέρασμά του αλλάζει την πορεία του κόσμου» υπογράμμισε  κλείνοντας ο κ. Συμεών.

Μετά την ομιλία του ο Επίσκοπος Θεσπιών ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια να χοροστάτησει στον εσπερινό και τον Προϊστάμενο του Ναου Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο για την ευγενική πρόσκληση.

Από την πλευρά του ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του, αλλά και τους εκατοντάδες πιστούς καθε ηλικίας που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Σοφίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτανεία της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων αυτής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 308117
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: