Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/10 19:48

giatrissa oplon 6

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 η υποδοχή του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας Ιατρίσσης στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου των Όπλων στα κάτω Πατήσια.

Το ιερό εικόνισμα από τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Λουτρακίου υποδέχθηκε στα πρόπυλα του Ιερού Ναού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος πλαισιούμενος παιδιών των Κατηχητικών σχολείων,Ιεροψάλτες και των Ιερέων του Ιερού Ναού με πλήθος κόσμου.

Κατόπιν το Ιερό Εικόνισμα τοποθετήθηκε στον πρόναο του Ιερού Ναού προς ασπασμό και ευλογία του κόσμου που προσήλθε για να προσκυνήσει και προσευχηθεί στη Παναγία Γιάτρισσα.

Στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος σημείωσε: ''Ήρθαμε εδώ για να συμμετάσχουμε στα προεόρτια του Αγίου Δημητρίου, και με την σημερινή υποδοχή του πανσέπτου εικονίσματος της Παναγίας της Γιάτρισσας στον Ιερό Ιστορικό Ναό του Αγίου Δημητρίου των όπλων, ωστε με την πνευματική αγαλίαση αυτή να συνεχίσουμε την καθημερινότητα μας με όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει ο καθένας μας διαφορετικά''. 

"Γνωρίζετε γιατί συμετάσχετε εδώ σε αυτόν τον Ιερό Ναό σε αυτόν τον εσπερινό και σε όλες τις εκδηλώσεις τις οποίες θα τελούνται εδώ καθημερινά αλλά και σε άλλους ναούς για τον Άγιο Δημήτριο" πρόσθεσε ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο κ. Κωνστάντιος κάλεσε όλους να μην χάνουν την πίστη τους, να πάρουν αυτή τη πνευματική ευκαιρία με την υποδοχή της εικόνας της Παναγιάς, της Ιστορικής Εικόνας που μαγνητίζει τις προσευχές, και τις ψυχές των ανθρώπων και τις οδηγεί στον Κύριο Ιησού Χριστό.

"Γονατίστε στην Ιερά Εικόνα της Παναγίας και του Αγίου Δημητρίου και αξιοποιήστε την χάρη τους, γιατί αν έχετε την Παναγία και τους Αγίους κοντά μας, πορευόμαστε εν ειρήνη, με αυτή τη πορεία οδηγούμαστε στην σωτηρία μας" υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η έλευση του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας Ιατρίσσης τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου κάτω Πατησίων εντάσσεται στο πολυήμερο λατρευτικό πλούσιο πρόγραμμα του Ιερού Ναού για την Ιερά πανήγυρη του Ιερού Ναού όπου πρόκειται να περατωθεί στις 28 Οκτωβρίου 2019 με την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας.

Τέλος, να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα στον Ιερό Ναό περιλαμβάνει καθημερινά: Όρθρο, Θεία Λειτουργία, Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, Εσπερινό, Μικρό Απόδειπνο μετά Χαιρετισμών, Ιερό Ευχέλαιο κα.

giatrissa oplon 1

giatrissa oplon 1

giatrissa oplon 1

giatrissa oplon 1

giatrissa oplon 1

giatrissa oplon 1

giatrissa oplon 1

giatrissa oplon 1

giatrissa oplon 1

giatrissa oplon 1

giatrissa oplon 1

giatrissa oplon 1

giatrissa oplon 1

giatrissa oplon 1

Εμφανίσεις: 304818
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: