Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/10 22:54

gerontas efraim keratsini 12

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, ο Γέροντας Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, επισκέφθηκε για δεύτερη φορά εχθές, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ την Ενορία της Παναγίας των Βλαχερνών Αμφιάλης - Κερατσινίου. 

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη του Σεβαστού Γέροντος  ανηγγέλθη μόλις μια μέρα πριν, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό ο οποίος γέμισε ασφυκτικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το σεβασμό, την αγάπη και την εμπιστοσύνη του ευλαβούς πληρώματος της Αγίας μας Εκκλησίας προς το πρόσωπο του Γέροντος και τον Αγιορείτικο μοναχισμό.

Εντύπωση προκάλεσε πως μεταξύ του ακροατηρίου ευρίσκοντο πολλά νέα παιδιά και εκπαιδευτικοί της Ενορίας, οι οποίοι άκουσαν με μεγάλη προσοχή τις πνευματικές νουθεσίες που με πατρική αγάπη απηύθυνε ο Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος μετά τη ζωηρή συζήτηση που ακολούθησε προσέφερε στην Ενορία αντίγραφο της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. 

Με την ευκαιρία αυτή εκφράστηκε και η ευγνωμοσύνη της  Ενορίας για την πολύτιμη βοήθεια και αρωγή της Ιεράς Μονής στο Φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Ναού και κυρίως στο Γεύμα Αγάπης (Συσσίτιο) που λειτουργεί την τελευταία πενταετία, προσφέροντας κάθε εβδομάδα 700 μερίδες ζεστού και καλομαγειρεμένου φαγητού σε αδύνατες οικονομικά οικογένειες.

gerontas efraim keratsini 1

gerontas efraim keratsini 1

gerontas efraim keratsini 1

gerontas efraim keratsini 1

gerontas efraim keratsini 1

gerontas efraim keratsini 1

gerontas efraim keratsini 1

Εμφανίσεις: 304729
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: