Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/10 09:32

DSC 0074

Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και πλήθος κόσμου που παρέστη στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό το Νέο Φάληρο εόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Δημήτριο.

Οι πολυάριθμοι προσκυνητές είχαν επίσης την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου το οποίο φυλάσσεται στο Ναό από ετών.

Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Στο λόγο του που απεύθυνε προς τα πλήθη του συμμετέχοντος στην πανήγυρη κόσμου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του εορτάζοντος Αγίου Δημήτριου και στο παράδειγμα που δίνει σήμερα σε εμάς ο οποίος μας καλεί να μιμηθούμε το Σωτήρα Χριστό ξεπερνώντας τη φθορά και το θάνατο και όχι να ζήσουμε χαμερπέστατα ένα προσχηματώδη βίο προσπαθώντας καθημερινά να ικανοποιήσουμε τις βιολογικές μας ανάγκες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, στο τέλος της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας της οποίας προεξήρχε, ευχαρίστησε τους Ιερείς και τον κόσμο που δεν σταμάτησαν και δεν σταματούν να πιστεύουν στο παράδειγμα του νεαρού στρατιώτου Αγίου Δημητρίου, ο οποίος ενώπιον του Θεού δεν δείλιασε και θυσίασε εαυτόν, κοινωνική θέση και περιουσία για να είναι αρεστός σε Αυτόν και όχι στους ανθρώπους. 

Τίμησαν τον Άγιο και κόσμησαν την Ενορία μας με την παρουσία τους πλήθος Ιερέων από την Μητρόπολη μας αλλά και από άλλες ενορίες που προσεκλήθησαν.

Με την παρουσία τους τίμησαν τον Άγιο Δημήτριο και οι εξής: οι Βουλευτές κ. Νόνη Δούνια, κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, κ. Ιωάννης Μελλάς, κ. Νικόλαος Μανωλάκος, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, η Αντιδήμαρχος Πειραιά κυρία Γλύκα – Χαρβαλάκου Αθηνά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, κ. Δημήτριος Αράπης, κ. Αντώνης Μωραντζής, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιώς κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κυρίες Μαρία Αθανασίου, Ηλιάκη-Κωνσταντινίδου Μαρία, Ευαγγελία Αδάμη, Ειρήνη Λογοθέτη και Τσακμάκη Μαρία, ο Αντιναύαρχος κ. Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Υποστράτηγος κ. Πέτρος Μπούγιος.

Την περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους του Νέου Φαλήρου ανέλαβε άγημα του Πολεμικού Ναυτικού μας το οποίο και πλαισίωσαν αντιπροσωπείες των μαθητών του Γυμνασίου και του 1ου και 2ουΔημοτικού Σχολείου Νέου Φαλήρου και ναυτοπρόσκοποι.

Απόδοση τιμών στον Άγιο Δημήτριο έγινε από τις μπάντες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δήμου Πειραιά οι οποίες και προσέδωσαν εορταστικό τόνο κατά την περιφορά της εικόνας του Αγίου μας στους δρόμους του Νέου Φαλήρου.

Ο Σεβασμιώτατος λίγο πριν την απόλυση ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την μπάντα της Πυροσβεστικής υπηρεσίες η οποία παιανίζοντας το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου προσέφερε την μεγαλειώδη αίσθηση της υπερβάσεως των πραγμάτων του κόσμου, καθώς μέσα από την μουσική και την τέχνη ο άνθρωπος ανεβαίνει ψηλά στην πηγή της ομορφιάς, της ευδαιμονίας και της αγάπης που είναι ο ζωντανός Θεός μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τη μαθητιώσα νεολαία, το χρυσό αύριο της Πατρίδας, του Γένους και της Αγίας μας εκκλησίας όπως είπε, και συνεχάρει τους δασκάλους και καθηγητάς τους, ευχόμενος ο Θεός να τους χαρίζει πάντα πρόοδο όπως ο Μεγαλομάρτης Άγιος Δημήτριος. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 302621
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: