Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/11 19:56

esperinos poliouxon koridallou 79

Κορυδαλλός | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Πολιούχων Κορυδαλλού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Ιωάννη Μαρή, τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Γεώργιο Ζώρζο, τους συνεφημερίους του και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια του εσπερινού εκατοντάδες πιστοί συνέρρεαν στον Ιερό Ναό, για να προσκυνήσουν την εικόνα των Πολιούχων της πόλης τους.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αθανάσιος Λειβαδιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην δημιουργία και το έργο των Αγγέλων.

«Οι άγγελοι έχουν σαν έργο τους να προστατεύουν τους πιστούς και να παρουσιάζουν τις προσευχές τους στο Θεό. Βοηθούν τους ανθρώπους στον πνευματικό αγώνα της εν Χριστώ τελειώσεώς τους. Επίσης οι άγγελοι οδηγούν τις αγνές ψυχές κοντά στο Θεό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιμ. Αθανάσιος.

Επίσης στην ακολουθία του εσπερινού παρέστησαν ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Νίκος Χουρσαλάς, βουλευτές και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Να αναφερθεί ότι τους ύμνους έψαλλε πολυμελής βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ευάγγελου Βασιλείου.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους για την ευλάβεια τους, τους Εφημερίους του Ναού για την οργάνωση της πανηγύρεως και ευχήθηκε τα χρόνια πολλά στο εκκλησίασμα που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία της Εικόνας των Πολιούχων Κορυδαλλού, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301031
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: