Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. 18/11 19:51

itea 8

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα ιεροπρέπεια και αισθήματα ευλάβειας, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου αφίχθη το απόγευμα της Κυριακής 17ης Νοεμβρίου στην προβλήτα της Ιτέας το Ιερό λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη.

Το Ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο Ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά από σύντομη δέηση, το Ιερό λείψανο, με λιτανευτική πομπή κατευθύνθηκε στον κεντρικό Ιερό Ναό της Μεταρφώσεως του Σωτήρος. Ακολούθησε μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Πλήθος λαού προσήλθε να προσκυνήσει τον θαυματουργό Άγιο, που τον θεωρεί δικό του Άγιο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Άγιος Νεκτάριος συγκαταλέγεται στην χορεία των Φωκέων Αγίων, διότι υπηρέτησε ως ιεροκήρυξ Φθιωτιδοφωκίδος κατά τα έτη 1893-1894.

Έτσι, μετά από 125 έτη, επισκέφθηκε και πάλι σωματικά ο Άγιος Νεκτάριος τη Φωκίδα. 

Από την πόλη της Ιτέας ο Άγιος διήλθε το χειμώνα του 1893 και ευλόγησε τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως που κτιζόταν την εποχή εκείνη.

Η έλευση του Ιερού λειψάνου επιδαψίλευσε στην Ιτέα και στην επαρχία της Παρνασσίδος ευλογία, πνευματική χαρά και αγαλλίαση ψυχής.

Το Ιερό αυτό θησαύρισμα εκόμισε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και με τη συγκατάθεση της γεροντίας της Μονής ο αιδ. Πρεσβύτερος π. Στυλιανός Κουτσούκος.

Τέλος να σημειωθεί ότι του Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 20ης Νοεμβρίου.

itea 8

itea 8

itea 8

itea 8

itea 8

itea 8

itea 8

itea 8

itea 8

Εμφανίσεις: 305696
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: