Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/11 14:38

ag merkourios 7

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Εορτάστηκε και φέτος με την τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μερκουρίου στο Εξωκκλήσι που βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στις Αφίδνες και την Μαλακάσα (Παρυφές Πάρνηθας) στο δρόμο της παλαιάς εθνικής οδού, και συγκεκριμένα στην περιοχή που ονομάζεται Άγιος Μερκούριος (Κατσιμίδι).

Δύο στρατιωτικοί ήταν αυτοί, οι οποίοι ολοκληρώνοντας το τάμα τους στον στρατιωτικό αυτόν Άγιο, ανήγειραν το παρεκκλήσιο στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Να αναφερθεί ότι ο Ναός αυτός είναι ένας από τους ελάχιστους πανελληνίως που είναι αφιερωμένος στον Καππαδόκη Άγιο.

Κάθε χρόνο, καιρού επιτρέποντος, το επισκέπτονται την ημέρα της μνήμης του Αγίου αρκετοί προσκυνητές που τον ευλαβούνται, προερχόμενοι από τον Αυλώνα, την Μαλακάσα και άλλες περιοχές της Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρεκκλήσιο αυτό είναι ένα από τα 22 ενοριακά παρεκκκλήσια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφιδνών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

ag merkourios 1

ag merkourios 1

ag merkourios 1

ag merkourios 1

ag merkourios 1

ag merkourios 1

ag merkourios 1

ag merkourios 1

Εμφανίσεις: 307978
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: