Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/12 20:29

ypodoxi leipsanou 12

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκε σήμερα, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 ο Ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας του Δάφνης Ιερό απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας προερχόμενο από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Ιερό απότμημα του Ιερού και Σεβασμίου Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας κόμισε στον Ιερό Ναό ο προϊστάμενος του Ιερού προσκυνηματικού Ναού της Αγίας Βαρβάρας του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος π. Δαμασκηνός κατόπιν εγκρίσεως και ευλογίας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου, Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας κ. Αγαθαγγέλου.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.Θεοδώρητος στα πρόθυρα του Ιερού Ναού, παρουσία των Ιερέων του Ναού και πλήθος κόσμου.

Το απότμημα του Ιερού Λειψάνου προέρχεται εκ του Λειψάνου όπου φυλάσσεται στον Ιερό Προσκυνηματικό αό της Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου Δήμου Αττικής, ενώ να τονιστεί ότι εντός του Ιερού Λειψάνου υπάρχει επιστολή του κ. Αγαθαγγέλου η οποία πιστοποιεί την γνησιότητα αυτου.

Στον σύντομο λόγο του ο Προιστάμενος του Ιερού Ναού και Γραμματέας του Γραφείου Επικυρώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για την έγκριση και παραχώρηση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας.

Στην συνέχεια ο π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο για την παρουσία του, την Ελληνική Αστυνομία για την ευγενική παραχώρηση του οχήματος το οποίο συνόδεψε την πομπή καθόλη την διάρκεια της έως τον Ιερό Ναό της Αγίας στη Δάφνη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ιερό Λείψανο της Αγίας θα παραμείνει ως δώρημα στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας προς ευλογία και αγιασμό πάντων των πιστών εις το διηνεκές.

Μετά την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου στον Ιερό Ναό τελέστηκε Ιερό Ευχέλαιο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας πραγματοποιήθηκε η έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού, εκδηλώσεις οι οποίες πρόκειται να κορυφωθούν με τον Εσπερινό, την Θεία Λειτουργία, και την Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και των Λειψάνων της Αγίας.

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

ypodoxi leipsanou 1

Εμφανίσεις: 302968
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: