Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/12 12:00

perama

Πέραμα | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, η μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, Πολιούχου Περάματος στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αττικής.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Πάτρα, τον εφημέριο του ναού και υπεύθυνο Νεότητος της ενορίας πρεσβύτερο Νεκτάριο Παπαδάκη και τον Αρχιμ. Ιάκωβο Δελή.

Πλήθους πιστών από το Πέραμα αλλά και από τους όμορους Δήμους, κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν και να συνεορτάσουν τον Πολιούχο του Περάματος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου έως την Γερμανική Σκάλα συνοδεία της μπάντας του Λιμενικού Σώματος υπό του κ. Παρίση, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε ρίψη στεφάνου στην μνήμη του «Αφανούς Ναύτου».

Στην λιτανεία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Περάματος κ. Ιωάννης Λαγουδάκης, εκπρόσωποι του Δήμου Περάματος καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο επίτιμος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ναύαρχος κ. Ράπτης, σπουδαστές από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου Πλοιάρχων και Μηχανικών υπό του Πλωτάρχη του Λιμενικού Σωματος κ. Μιχάηλ Δαμίγου, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής, ο σύλλογος Κρητών Περάματος, το κέντρο Πολιτισμού «Αργώ» Περάματος και ο Πολιτιστικός σύλλογος «Πανδουρίδες».

Προ της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου και ευχήθηκε σε όλους, ο προστάτης των Ναυτικών Άγιος Νικόλαος να τους φυλάει και να τους προστατεύει.

Τους Βυζαντινούς ύμνους απέδωσε μεγαλοπρεπώς η Χορωδία «Ηχάδειν» υπό τη διεύθυνση του Χοράρχου κ. Ευάγγελου Βασίλειου.

Τέλος να αναφερθεί ότι το απόγευμα στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή Ιερών Λειψάνων της θαυματουργού Αγίας Ματρώνης της Ρωσσίδος της αομμάτου υπό του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 307772
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: