Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/12 22:12

ipodoxi menemeni 18

Μενεμένη | Χρήστος Καναρόπουλος


Η τοπική Εκκλησία της Μενεμένης της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για τον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση του πιστού λαού και μάλιστα στις δύσκολες σημερινές ημέρες, με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική υποδέχθηκε πανδήμως σήμερα, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, στις 5 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, την ιερά σιαγόνα της Αγίας Παρασκευής, προερχόμενη εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου.

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Οσιοπαρθενομάρτυρος, την οποία εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Διονυσίου Παν. Αρχιμ. Μάξιμος, πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης, έμπροσθεν της πλατείας του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης,

Το χαριτόβρυτο Λείψανο υποδέχθηκε ο ιερός κλήρος της τοπικής Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, οι Αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τα λάβαρά τους, καθώς και μεγάλο πλήθος ευσεβών χριστιανών, που προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την χάρη και την ευλογία της Αγίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας αμέσως μετά την πάνδημη υποδοχή, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό, όπου και τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Μάξιμος, εστιάζοντας στο βίο της Αγίας Παρασκευής και γενικότερα στους Αγίους της Εκκλησίας.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για την ορατή ευλογία της Αγίας στον Ναό που είναι αφιερωμένο στο άγιο όνομά της, ευλογία που έρχεται να στηρίξει τον κάθε πιστό στην προετοιμασία του για την υποδοχή του Θεανθρώπου στη γη, ευχαριστώντας άρχοντες και λαό για τη συμμετοχή τους.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Προϊστάμενο του Ναού Παν. Αρχιμ. Παντελεήμονα Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση του προσκυνήματος αλλά και για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγιογράφηση του Ναού που έχει προχωρήσει σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Να σημειωθεί πως το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής θα παραμείνει για προσκύνηση στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, έως την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2019, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 305193
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: