Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/01 12:01

ag antonios amfiali

Κερατσίνι | Ιάσονας Ντικούλης


Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, η μνήμη του Αγίου Αντωνίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Αμφιάλη.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλασιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην πάνδημη Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος κόσμου που ήρθε να προσκυνήσει τον Άγιο καθώς και σχολεία της ενορίας με τις σημαίες τους.

Στο πανηγυρικό κήρυγμα ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κερατσινίου Αρχιμ. Ιωάννης Μαρής αναφέρθηκε διεξοδικά στο βίο του Αγίου καθώς και στα μέτρα της αγιότητος που έφτασε ο Άγιος Αντώνιος.

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο π. Ιωάννης επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι και εμείς σήμερα να ομοιάσουμε στον Άγιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους χρόνια πολλά και ευλογημένα και προσκάλεσε όλους το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού όπου θα εορταστούν τα 25 χρόνια της καρποφόρου ποιμαντορίας του στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού π. Κωνσταντίνος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που αποδέχθηκε την πρόσκληση και προεξήρχε της ιεράς πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

Τέλος να σημειωθεί ότι το απόγευμα θα τελεστεί η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού προεξάρχοντος της λιτανείας του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 308196
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: