Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/02 11:29

ypapantis axarnon 91

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και την αρμόζουσα τιμή εορτάστηκε, σήμερα Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020, η εορτή της Υπαπαντής, τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου επί της οδού Αχαρνών, αφού ο ναός κάτω από τον Άγιο Ελευθέριο είναι αφιερωμένος στην Υπαπαντή του Κυρίου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου και τους εφημέριους του Ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Φιλόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της Δεσποτοθεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου.

«Αν ο άνθρωπος δεν δεχτεί τη φώτιση του Θεού, δεν μπορεί να πιστέψει και να αποδεχτεί το Μεσσία» - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Ρωγών.

Σε άλλο σημείο ο κ. Φιλόθεος τόνισε: «Η σημερινή εορτή μας βάζει σε ένα δίλημμα. Θα προσκυνήσουμε το Χριστό και θα λυτρωθούμε ή θα σταθούμε πολέμιοι και εχθροί απέναντι Του;»

«Ας μας αξιώσει το πνεύμα το άγιο έστω και στο ελάχιστο να αισθανθούμε στην καρδιά μας Θεοφορία»- είπε κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος χειροθέτησε αναγνώστες πέντε Ιεροψάλτες όπου διακονούν στον Ιερό Ναό.

Κατόπιν ο Αρχιμ. Παντελεήμων Πούλος, πρώην Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών χάρισε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ιερά Λείψανα Αγίων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πλήθος κόσμου συνέρρευσε και υπερπλήρωσε τον Ιερό Ναό από νωρίς το πρωί, συμμετέχοντας ευλαβικά στον εορτασμό στης Δεσποτικής αυτής εορτής, ανάμεσα τους ο Πρόεδρος και τα μέλη της Πανμεσσήνιας Ένωσης, ο Σύλλογος Θρακιωτών Αττικής.

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Υπαπαντής του Κυρίου στους δρόμους πέριξ του ναού παρουσία εκατοντάδων πιστών, υπό το παιάνισμα της Μπάντας του Δήμου Αθηναίων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300637
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: