Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/02 21:47

polykarpou thessaloniki 4

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, πλαισιουμένος εκλεκτών ιερέων.

Το θείο Λόγο εκήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προσκεκλημένος του προϊσταμένου του ιερού ναού, αιδεσιμολογιωτάτου Οικονόμου π. Στυλιανού Χαρπαντίδη, αναφερόμενος στο βίο του Αγίου Πολυκάρπου καθώς και στο μαρτύριο του αλλά και στη σημασία του επισκοπικού αξιώματος στην Εκκλησία ως θυσιαστική διακονία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας καλωσόρισε τον π. Ειρηναίο και τους εκλεκτούς ιερείς αναφερόμενος στις αλησμόνητες πατρίδες και στον ξεριζωμένο λαό ο οποίος έχει δημιουργήσει αυτή την ενορία.

Ο προϊστάμενος του ναού, π. Στυλιανός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη πατρική του αγάπη, καθώς και τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Κυρίζογλου, τον πιστό λαό αλλά και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Στρατού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301349
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: