Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. 10/05 23:38

o en bounenis 1

Με απλότητα αλλά με την τιμητική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, εορτάσθηκε εφέτος στην τοπική κοινότητα Αγίου Νικολάου Βονίτσης, η μνήμη του προστάτου και πολιούχου της ενορίας Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις η οποία στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας λόγω των εορτών του Αγίου Χριστοφόρου, κατά παράδοση πολλών δεκαετιών εορτάζεται στις 10 Μαΐου αντί στις 9.

Το Σάββατο το απόγευμα τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την Κυριακή 10 Μαΐου το πρωί, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων είπε: «Άγιοι είναι εκείνοι οι οποίοι ενώθηκαν και ενώνονται με τον Άγιο των Αγίων, με τον Θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό. Η συμμετοχή στην αγιότητα του Χριστού μας, οδηγεί τον χριστιανό στον αγιασμό........

Όλοι οι Άγιοι είχαν και έχουν μαρτυρία και παντού ομολόγησαν την πίστη του Χριστού. Μας καλούν και εμάς να γίνουμε αληθινοί χριστιανοί άξιοι της αγιότητος, μιμούμενοι το παράδειγμά τους.

Ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις, με την ζωή του, την καθαρότητά του, την ομολογία του και το μαρτύριο του αίματος, μας δείχνει τον δρόμο της αγιότητος. Εάν θελήσουμε και εμείς όπως και εκείνος άξια να ενωθούμε με τον Χριστό και να γίνουμε ομολογηταί του, θα πραγματώσουμε και εμείς το θέλημα του Θεού που είναι "ο αγιασμός μας"....».

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας 106,3 fm.

Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που ισχύουν την φετινή χρονιά, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων, που κατά την παράδοση πραγματοποιούταν όλες τις προηγούμενες χρονιές μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί οι οποίοι τηρώντας όλα τα επιβληθέντα μέτρα προστασίας προσέρχονταν καθ'όλη την διάρκεια της Κυριακής στον Ιερό Ναό για να προσευχηθούν και να ζητήσουν τις πρεσβείες του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις.

o en bounenis 2

o en bounenis 2

o en bounenis 2

o en bounenis 2

o en bounenis 2

o en bounenis 2

o en bounenis 2

Εμφανίσεις: 302069
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: