Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/04 11:16

agio fos 3

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Εντελώς ξαφνικά προέκυψε ζήτημα με την υποδοχή του Αγίου Φωτός.

Μια παράδοση πολλών ετών, να γίνεται η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τις επίσημες πολιτικές και θρησκευτικές αρχές στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, θέλουν να «σπάσουν» σήμερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr.

Για πρώτη φορά το αεροσκάφος που θα αποσταλεί από την πολιτεία για την παραλαβή του Αγίου Φωτός αναχωρεί και επιστρέφει στην Ελευσίνα.

«Είναι άνωθεν εντολές» διευκρίνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης στον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, ο οποίος παραδοσιακά κάθε χρόνο υποδέχεται στην «επαρχία» του στα Σπάτα το Άγιο Φως.

Τα ερωτήματα είναι πολλά: ποιος επιχειρεί να «υποβαθμίσει» τη σημασία του Αγίου Φωτός και να κόψει μια παράδοση υποδοχής πολλών ετών; Ποιος έδωσε τις άνωθεν εντολές;

Επίσης να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος και επέστρεψε στην επαρχία του όπου τέλεσε την θεία λειτουργία.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως, αναμένεται στις 18.30 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια το 'Αγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Εμφανίσεις: 303386
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: