Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/05 12:33

onomastiria serron 79

Σέρρες | Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα στην αναστάσιμη χαρά του αγίου Πεντηκοσταρίου η Πόλη των Σερρών και ο ευσεβής λαο της εόρτασαν με κάθε λαμπρότητα την πανευφρόσυνη ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγε­λιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Την αγιώ­νυμο ημέρα, Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, τελέσθηκε πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από ευσεβίς πιστούς Ιερό Μητροπο­λιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου κ. Θεολόγου και συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, μετά πολλών πρεσβυτέρων και διακόνων, τόσο της τοπικής Εκκλησίας, όσο και άλλων Μητροπόλεων.

Τον θείο λόγο της εορτής εκήρυξε επικαίρως, με θεολογική ενάργια και πνευματικό παλμό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ. Μίλησε για την προσωπικότητα και το έργο του Ηγαπημένου και επιστηθίου μαθητού του Χριστού Ιωάννου του Θεολόγου, τονίζοντας ότι ο εορτασμός της ιεράς του μνήμης δίνει την ευκαιρία να στοχαστούμε και να εμβαθύνουμε τη σκέψη μας στον Ευαγγελιστή Ιωάννη, ο οποίος ήταν μάρτυρας των παθών του Κυρίου μας. Απηύθυνε εορτίους ευχές και προσρήσεις στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης κ. Θεολόγο και πνευματικό του αδελφό, ευχόμενος εξ ονόματος όλων των συνιερουργούντων Αρχιερέων, έτη πολλά, πολύκαρπα και καλλίκαρπα στον αμπελώνα του Κυρίου μας.

Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, ευχαρίστησε θερ­μώς τους Σεβ. Αρχιε­ρείς, τον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες, τους Βουλευτές, τις αρχές της πόλεως και της περιοχής και τον φιλότιμο λαό μας για την πάνδημη και συγκινητική συμμετοχή τους στις εορταστικές ακολουθί­ες, κατά την παραμονή και ανήμερα της εορτής, γεγονός που αποδεικνύει πρωτίστως την αγάπη προς την μητέρα Εκκλησία και ακολούθως την βαθειά εκτίμηση και τον σεβασμό προς τον Επίσκοπο της τοπικής Εκλλησίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβ. «Ο Επίσκοπος κάθε τοπικής Εκκλησίας διακονεί και φανερώνει το σταυροαναστάσιμο ήθος Της. Είναι ο Πρωτεύθυνος και Πρωτοδιάκονος του σταυρικού φρονήματός Της, που οδηγεί στην ανέσπερη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου. Ο Σταυρός του Κυρίου είναι ο ευλογημένος δρόμος και ο μοναδικός αυθεντικός τρόπος για να συναντήσουμε τον Αναστάντα Χριστό, τον μοναδικό Σωτήρα του κόσμου. Εάν θέλουμε να είμεθα του Χριστού, καλούμεθα να σηκώσουμε τον Σταυρό Του».

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε επίσης εγκαρδίως, η ευλογία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου να σκεπάζει τις Σέρρες και τον πιστό λαό του Θεού.

Τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Θεολόγος ευχήθηκε σε όλους, κάθε ευλογία του Θεού και δέχθηκε στο Επισκοπείο τις ευχές του ευ­α­γούς Κλήρου, των μονα­χών και του λα­ού για την ο­νο­μα­στι­κή του ε­ορ­τή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 305733
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: