Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/05 08:56

ag konstantinou kolonos 95

Κολωνός | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Κολωνό.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ισίδωρο Μπαϊρακτάρη, τους συνεφημερίους του, κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος τέλεσε σε κλίμα συγκίνησης την πρώτη χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου π. Σταύρου Μπαράκα.

«Ο Ιερέας πρέπει να είναι υπόδειγμα στον κόσμο. Ο κόσμος αναμένει κατανόηση και πολύ αγάπη και όχι αγαπητικές δηλώσεις» ανέφερε στην ομιλία του προς τον π. Σταύρο ο Θεοφιλέστατος.

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος τόνισε «Μείνε πάντα ταπεινός, η οίηση δείχνει ανωριμότητα και χαμηλή πνευματική κατάσταση. Η αξία μας είναι πάντα με τον Χριστό».

«Κρύψου και άσε το Χριστό να φαίνεται» μου είχε πει στην δίκη μου χειροτονία σε Πρεσβύτερο ο πνευματικός μου πατέρας, Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος και αυτό σε προτρέπω κι εγώ σήμερα» πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με τον Μεθέορτο Εσπερινό και τη Λιτανεία της Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 308783
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: