Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/05 17:45

dilesi proti

Δήλεσι | Δήμητρα Παναγοπούλου


Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Μαΐου η τελετή εγκαινίων του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης "Άγιος Πορφύριος" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι της Βοιωτίας.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Οραματιζόμαστε μαζί με τους συνεργάτες μας αυτό το Κέντρο να γίνει το σπίτι του παππού και της γιαγιάς των παιδικών μας αναμνήσεων. Μόνιμα ανοικτό σε συγγενείς, φίλους, σε γνωστούς και αγνώστους. Ένα σπίτι που θα μετατρέψει την δυσκολία του γήρατος σε ευλογία της νεότητος.''

Επίσης ο Μακαριώτατος πρόσθεσε: ''Άλλωστε το έργο αυτό, όπως και όλα τα έργα αγάπης της Εκκλησίας μας, τόσο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όσο και σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, τη προνοία των κατά τόπους αδελφών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, δεν είναι έργα ενός ανδρός ή μίας μικρής ομάδος προσώπων, αλλά καρπός συνεργασίας και συμπράξεως πολλών, τόσο εκκλησιαστικών όσο και κρατικών, αυτοδιοικητικών, αλλά και ιδιωτικών φορέων και σχηματισμών, αλλά και μεμονωμένων προσώπων.''

''Αυτό το έργο δεν είναι έργο ενός προσώπου και εν προκειμένω του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Αλλά και τούτο το έργο θα επιτύχει και θα έχει βιώσιμο μέλλον μονάχα αν λειτουργήσει πάλι με σύμπνοια, συνεργασία και σύμπραξη όλων μας. Αυτό προσδοκώ και αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα τούτης της ημέρας.''

Να αναφερθεί ότι στα εγκαίνια παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης και πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

''Το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως ''Άγιος Πορφύριος'' συνεχίζει την μακράν εκκλησιαστική παράδοση φιλανθρώπου διακονίας του πλησίον. Μαρτυρείται και δια αυτού ότι η φιλανθρωπία ανήκει εις τον πυρήνα του Ορθοδόξου ήθους'' ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Παναγιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Βαρθολομαίος πρόσθεσε: ''Εγκαινιάζεται ένα εντυπωσιακό ίδρυμα υποστηρίξεως ηλικιωμένων, δημιούργημα ενός άλλου πνεύματος, ένας θεσμός ο οποίος ενσαρκώνει τον σεβασμό προς το ανθρώπινο πρόσωπο αλλά και την εμπιστοσύνη στην δύναμη της επιστήμης και στην πρόοδο της ιατρικής, οι οποίες εδώ υπηρετούν άνευ όρων τον άνθρωπο''.

''Οι χριστιανικές πνευματικές αξίες δεν έχουν ημερομηνία λήξεως, είναι πάντοτε επίκαιροι και συνεπώς δεν έχουν ανάγκη εκσυγχρονισμού. Δεν εκσυγχρονίζεται ο Σταυρός του Κυρίου διά Του οποίου ηλθεν χαρά εν όλω τω κόσμω. Δεν προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ατομοκεντρισμού η αλήθεια της εν Χριστώ ελευθερίας, η ανυπέρβλητος αγάπη του καλού Σαμαρείτη, το «Ει τις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και αλολουθείτω μοι», το ευχαριστιακό ήθος, η ταπεινοφροσύνη και το ασκητικό πνεύμα, ο θεοδώρητος πόθος της αιωνιότητος, η ελπίς της κοινής Αναστάσεως'' υπογράμμισε ο Παναγιώτατος.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αποκάλυψη της ιδρυτικής πλάκας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και μία σύντομη ξενάγηση εντός του χώρου του Κέντρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠτΔ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΤΑΚΙ ( F )

Εμφανίσεις: 310289
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: