Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/06 11:54

agiou pnevmatos aigal 2

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Αιγάλεω.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στην εορτή της Αγίας Τριάδας και ανέλυσε την έννοια και την αδιαίρετη ουσία της Αγίας Τριάδος, ως προς τα Πρόσωπα και τις Υποστάσεις.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το Άγιο Πνεύμα, το οποίο όπως ανέφερε "λαλεί και ενεργεί, οικοδομεί και αγιάζει και φωτίζει τις ψυχές των Δικαίων".

"Προκειμένου να σωθεί η ανθρωπότητα και να επανέλθει στο αρχαίον κάλλος, σαρκώνεται ο Χριστός και ανακαινίζει και αναπλάθει τον κόσμο με Τη διδαχή Του, το σταυρικό Του πάθος και την ζωηφόρο Ανάστασή Του" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι "επιστέγασμα και επικύρωση του έργου συνιστά η επιδημία του Αγίου Πνεύματος, το Οποίο φωτίζει, αγιάζει και χαρίζει τους καρπούς Του στους ταπεινούς ανθρώπους που προσεύχονται και επικαλούνται τη Χάρη Του".

''Χωρίς το Άγιο Πνεύμα δεν υπάρχει αληθινή ζωή. Αυτό γεννά στην καρδιά του ανθρώπου την ανυπόκριτη αγάπη και τον γεμίζει χαρά. Αυτό χορηγεί την αληθινή σοφία'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας.

Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο και τους συνεφημερίους του για το έργο που επιτελούν στην ενορία της Αγίας Τριάδας.

Να αναφερθεί ότι ο περικαλλής Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι συνέρρεαν καθ' όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Αγίας Τριάδας.

Τέλος να σημειωθεί ότι το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303166
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: