Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/07 09:15

profitis hlias eorti 49

Παγκράτι | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 η μνήμη της εις ουρανούς πυρφόρου αναβάσεως του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στο Παγκράτι.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Κωνσταντίνο Σκαρτούλη, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι από νωρίς το πρωί αθρόα ήταν η προσέλευση των πιστών στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τον έφορο και προστάτη της ενορίας τους.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και στον βίο του Προφήτου Ηλιού.

«Ο Θεός είναι Θεός της αγάπης, της παρηγορίας, δεν ήρθε για να τιμωρήσει τους εχθρούς του, ήρθε να σταυρωθεί υπέρ των εχθρών του και να συγχωρήσει τους πάντες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα «ο Προφήτης Ηλίας να οδηγεί τις υπάρξεις μας, τις ψυχές μας στην πίστη, την ελπίδα και την αγάπη».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος Αρχιμ. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο, ο οποίος για πρώτη φορά λειτούργησε στον Ιερό Ναό και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεως να προεξάρχει στην σημερινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Τέλος ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον π. Κωνσταντίνο και τους συνεφημερίους του για την αγάπη τους και απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα υπογράμμισε «πουθενά αλλού δεν υπάρχει σωτηρία, παρά μόνο μέσα στην Εκκλησία».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303856
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: