Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/07 15:43

komotini agparaskevi 38

Κομοτηνή | Χρήστος Καναρόπουλος


Με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε πανδήμως σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, η μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, προστάτιδας και πολιούχου της Κομοτηνής, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιό της, που βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας της Θράκης.

Ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Ροδόπης, όπως και στον Εσπερινό, έτσι και την κυριώνυμο ημέρα, συμμετείχε αθρόα στην λαμπρή αρχιερατική Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους της Ι. Μητροπόλεως.

Ιδιαίτερη ευλογία στις Λατρευτικές Ακολουθίες προσέδωσε η παρουσία της θαυματουργού δεξιάς χείρας του Μεγάλου Βασιλείου, την οποία εκόμισε την παραμονή της εορτής ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, Αρχίμ. Ιερώνυμος Κάρμας, Α' Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος ανέλαβε τη διακονία του λόγου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, επισημαίνοντας ότι η Αγία μας υπενθυμίζει τον πνευματικό αγώνα που καλείται να καταβάλει ο κάθε χριστιανός, έχοντας θάρρος, πίστη και αγάπη στον Θεό και στον άνθρωπο.

"Η αγία Παρασκευή με εμπιστοσύνη στον Χριστό και κραταιά την πίστη της ομολόγησε και μαρτύρησε, χαριτώθηκε και δοξάστηκε από τον Θεό και διδάσκει με το παράδειγμά της. Σήμερα ο καθένας μας καλείται να την ακολουθήσει με τη θέλησή του" είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κομοτηνή για να συνεορτάσει την αθλοφόρο και ένδοξη αγία Παρασκευή, που τόσο πολύ ευλαβείται ο Λαός της Θράκης, ευχαριστώντας τον οικείο Μητροπολίτη για την τιμητική πρόσκληση.

Από την πλευρά του ο Ποιμενάρχης της Κομοτηνής κ. Παντελεήμονας ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας όλους όσοι λάμπρυναν με την παρουσία τους τις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για την Αγία Παρασκευή, τον Αρχίμ. Ιερώνυμο Κάρμα για την ευλογία του να κομισθεί δι' ολίγας ημέρας το χαριτόβρυτο λείψανο του Μεγάλου Βασιλείου και τον φιλάγιο Λαό για την πάνδημη συμμετοχή του. Συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτη του Οικ. Θρόνου π. Βαρθολομαίο Ιατρίδη και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την άρτια διοργάνωση της φετινής πανηγύρεως και για τη συνεχή προσπάθεια εξωραϊσμού του Ιερού Παρεκκλησίου, καθώς έχει ολοκληρωθεί η εξωτερική ανακαίνιση.

Το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος μικρού Κρανοβουνίου και ανήμερα, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του, θα ιερουργήσει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, στον οποίο και θα δεχθεί τις ευχές των πιστών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302827
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: