Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/08 21:24

peiraios serafeim 1

Πειραιάς | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 η Ακολουθία του Εσπερινού και ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον περικαλέστατο Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς.

Στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Δημήτριο Μπάτση και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Κοίμηση της Θεοτόκου και στον Άγιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

"Καλούμεθα πνευματικά να τιμήσουμε την αθάνατη Κοίμησή Της, η οποία έγινε για όλους μας ένα διαβατήριο για την αιώνια ζωή. Η Κοίμηση της Θεοτόκου χαρακτηρίζεται ως Μικρό Πάσχα και είναι πράγματι ένα Πάσχα, διότι Πάσχα σημαίνει πέρασμα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Πειραιώς πρόσθεσε: "Η Παναγία είναι η ανοιχτή αγκαλιά της στοργής για τον κάθε άνθρωπο, και για εκείνους που την αγαπούν και για εκείνους που δεν την αγαπούν. Για κάθε άνθρωπο η Παναγία είναι η Μεγάλη Μητέρα της Ζωής, από την οποία πηγάζει η Σωτηρία".

"H Παναγία με την μακαρία Κοίμησή Της και ταυτόχρονα με την Μετάσταση του Αγίου Σώματός Της, τρεις ημέρες μετά τον θάνατό Της, μας χαρίζει την βεβαίωση της Αναστάσεως, όλων μας, γιατί εκείνη πρώτη από όλους μας αναστήθηκε και έγινε το εχέγγυο και η βεβαιότητα της δικής μας αναστάσεως. Γι' αυτό λέμε ότι γιορτάζουμε το Πάσχα του Καλοκαιριού, την Ανάσταση δηλαδή της Υπεραγίας Θεοτόκου" συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

"Βρισκόμαστε σε έναν μοναδικό Ναό σε όλη την Ορθόδοξια, στον οποίο τιμάται ένα παιδί της Παναγίας, ο Άγιος Νείλος ο Μυροβλύτης. Αυτό λοιπόν το πρόσωπο το οποίο έχουμε την τιμή να έχουμε στον Ναό τεθησαυρισμένα Ιερά Λείψανά του, είναι ένα παιδί της Παναγίας. Η Aειπαρθενία και η Mητρότητα Tης είναι το Ιερό και Άγιο εφαλτήριο για την δημιουργία Αγίων παιδιών του Θεού, όπως ο Άγιος Νείλος" υπογράμμισε ο κ. Σεραφείμ.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε: "Η Παναγία με την ζωή της, με την συνεργασία της με τον Θεό, με το έργο της, με την αγάπη της στον Πανάγιο Θεό, με την απόλυτη ταύτιση του θελήματός Της με το θέλημα του Θεού έγινε η Μητέρα όλων μας. Εάν θελουμε πραγματικά να τιμήσουμε την Παναγία θα πρέπει κι εμείς να δούμε τον εαυτό μας, κατά πόσο είναι διατεθειμένος να πάρει αυτή την σφραγίδα της υιοθεσίας και της μετοχής στα παιδιά της Παναγίας. Γιατί το μεγαλύτερο δώρο στην Παναγία, είναι να γίνουμε όλοι μας εκούσια και ενεργητικά τα παιδιά της Παναγίας".

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στον μοναδικό σε όλη την Ορθοδοξία, Ναό του Αγίου Νείλου, φυλάσσεται μέρος των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 314977
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: