Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/08 22:46

bgasmata panagias 57

Ν. Μηχανιώνα | Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και πνευματικής χαράς πραγματοποιήθηκαν τα "βγάσματα" της ιερής ιστορικής και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης στον ομώνυμο προσκυνηματικό περικαλλή Ιερό Ναό στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Ολόκληρη η Ελλάδα και ιδιαιτέρως η Ν. Μηχανιώνα ετοιμάζεται να εορτάσει πανηγυρικά το "Πάσχα του Καλοκαιρού", την Κοίμηση της Θεοτόκου, η οποία κατέχει εξέχουσα θέση στις καρδιές όλων των ανθρώπων, οι οποίοι με τη σειρά τους χρεωστικά και οφειλετικά τις αποδίδουν τον τιμητικό ασπασμό για όλες τις ευεργεσίες Της.

Απόψε, Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, σε ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ελλάδας, και σίγουρα της Μακεδονίας, στον Ναό της Παναγίας Φανερωμένης τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, προσκεκλημένου του Σεβ. Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, και εν συνεχεία οι δύο Ιεράρχες έψαλλαν τη Μ. Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Σε έναν Ναό κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς, παρά την υψηλή θερμοκρασία του καλοκαιριού, η θαυματουργή Εικόνα της Φανερωμένης, την οποία μετέφεραν οι πρόσφυγες στην νέα πατρίδα τους, στη Ν. Μηχανιώνα, εξήλθε από το θρονί της, και μετά από την λιτάνευση της εντός του Ναού τοποθετήθηκε σε ειδικό προσκυνητάρι για να παραμείνει εκεί έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Ποιμενάρχης της προσφυγικής Μητρόπολης κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Δαμασκηνό για την λαμπρή παρουσία του και παρακάλεσε τον Ιεράρχη του Πατρ. Ιεροσολύμων και φύλακα των Πανάγιων Προσκυνημάτων να κηρύξει το θείο λόγο.

Αυτή τη μέρα επέλεξε ο Σεβ. κ. Ιουστίνος και ευγενώς παρακάλεσε τον άγιο Ιόππης να προχειρίσει εις Πρωτοπρεσβύτερον τον Εφημέριο του πάνσεπτου Ναού π. Ιωάννη Κοτρώνη, αναφωνόντας το Άξιος!

Οι λατρευτικές Ακολουθίες για τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης θα συνεχιστούν στις 21 Αυγούστου με τον Αρχιερατικό Εσπερινό και τα εγκώμια της Παναγίας χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, παραμονή της εορτής, 22 Αυγούστου με την τέλεση του λαμπρού πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και ανήμερα της μεγάλης εορτής προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου.

Να σημειωθεί ότι πέρσι κατά χιλιάδες προσήλθαν στην Ν. Μηχανιώνα για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης με τα πολλά θαύματα που επιτελεί ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 50.000 χιλ. συμμετείχαν στην λιτανεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο παραμονή της εορτής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 307792
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: