Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/09 21:45

esperinos giatrissa proti 1

Πέραμα | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Γιατρίσσης Περάματος.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Χριστοφόρο Καζίλα, τους συνεφημερίους του π. Θεόδωρο και π. Ελευθέριο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

«Οι Θεοφόροι Πατέρες θέσπισαν η πρώτη εορτή του εκκλησιαστικού έτους να είναι το Γενέσιο της Θεοτόκου, και όχι τυχαία. Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι εκείνη που ανέμεναν όλοι οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Ο Σωτήρας Χριστός ήρθε εκ της παρθένου Μαρίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

«Η μεγάλη υπακοή της Παναγίας διόρθωσε την ανυπακοή της πρώτης Εύας. Η Θεοτόκος έγινε η σκάλα που ένωσε τον ουρανό με την γη. Γεννάται η Θεοτόκος και μας γεμίζει χαρά, γιατί ήρθε για να φέρει την πραγματική χαρά, την χαρά την μένουσα» πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και υπογράμμισε: «Με την δύναμη και την χάρη του Χριστού μπορούμε να νικήσουμε την αμαρτία. Η Παναγία η Γιάτρισσα, που γιορτάζει σήμερα εδώ στο Πέραμα, να μας θεραπεύει, να μας χαρίζει την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη».

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γιάτρισσας, υπό τους ήχους της μπάντας και παρουσία πλήθους πιστών.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής στον Ιερό Ναό θα τελεστεί Λαμπρό Αρχιερατικό συλλείτουργο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304139
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: