Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/09 12:28

eorti agias sophia proti 1 

Νέο Ψυχικό | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο περικαλέστατο Ιερό Ναό στο Νέο Ψυχικό.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Νεκτάριο Τσολίδη, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους Εφημερίους Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη και Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου, κληρικούς διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε σε κλίμα συγκίνησης την σε Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου Γεωργίου.

Να αναφερθεί ότι και σήμερα αθρόα ήταν η προσέλευση των πιστών στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, οι οποίοι με ευλάβεια προσήλθαν για να συνεορτάσουν την μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία προσήλθε προσκυνητής ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ παρέστησαν και η σύζυγός του κα. Βλασία Παυλοπούλου, ο νέος Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού κ. Δημήτριος Γαλάνης, o Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παπαχρόνης, και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος στην προσφώνησή του εξέφρασε την χαρά του και την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στον φετινό εορτασμό.

Από την πλευρά το ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία να ιερουργήσει και να τελέσει την σε Πρεσβύτερο χειροτονία του π. Γεωργίου τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου μας ήρθα στην πατρίδα μου και του οφείλω ευγνωμοσύνη, διότι τα τελευταία χρόνια ως Επίσκοπος δύσκολα μπορώ να απομακρυνθώ από την Κόρινθο".

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Ιωαννίκιο για τα θερμά του λόγια και αναφέρθηκε στην σχέση του με το Νέο Ψυχικό, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια της νιότης του.

"Ο Μακαριώτατος μου ανέθεσε δύο πράξεις στο Νέο Ψυχικό που κάνει μόνο Αρχιερεύς. Τα εγκαίνια του Ναού και την χειροτονία. Είναι σα να μου λέει ότι αφού θα πας, πρέπει οι Νεοψυχικιώτες να σε δουν να κάνεις τα της Αρχιερωσύνης" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

"Και σήμερα στην εορτή αυτή από τα ονόματα των μαρτύρων γυναικών, Σοφία, Πίστη, Ελπίδα, Αγάπη γεμίζει ο άνθρωπος με πρότυπα αρετής. Το Ευαγγέλιο λέει πως πρέπει να ομολογούμε τον Χριστό με αυτές τις αρετές, γιατί τότε γίνεται σοφός ο άνθρωπος κατά Θεόν. Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία ανθρώπινη χωρίς αυτές τις αρετές" πρόσθεσε ο κ. Διονύσιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο Γεώργιο τόνισε: "Να μην κουραστείς, να μην απογοητευθείς, να μην φοβηθείς από ανθρώπους, οι οποίοι είτε θεωρητικά, είτε πολιτικά, είτε κοινωνικά, είτε κομματικά, θα σου πουν ότι είναι κακό να μιλάς για τον Χριστό. Στην πατρίδα μας ο Χριστός μας έδωσε την ελευθερία και αυτός μας ανοίγει το στόμα, δεν φοβόμαστε να τον ομολογούμε" συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου.

"Ό,τι και αν γίνει, όσες νομοθεσίες και αν υπάρξουν, εμείς θα είμαστε Χριστοφόροι και Θεοφόροι. Βγαίνουν από την καρδιά μας, τα βιώματά μας, βγαίνουν από το είναι μας. Η πίστη μας, η αγάπη μας προς τον Θεό και τους ανθρώπους, η ελπίδα μας ότι θα ξεπερνάμε τις δυσκολίες, δεν βγαίνουν. Κι επειδή δεν βγαίνουν, γι' αυτό υπάρχει ένας όμορφος λόγος, όχι να το επιβάλλουμε αλλά να μας βλέπουν και να λένε, αυτοί είναι οι Χριστιανοί, αυτοί οι οποίοι μπορούν και τα δύσκολα τα κάνουν εύκολα εις το όνομα του Χριστού" υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού κ. Δημήτριος Γαλάνης απένειμε στον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο σε ανάμνηση της σημερινής του παρουσίας στην πόλη, τιμητική πλακέτα, ευχόμενος ο Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη για να συνεχίζει το πλούσιο έργο του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304478
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: