Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/10 10:51

taxiarxis klimis

Περιστέρι | Ιάσονας Ντικούλης


Ένα ιστορικό γεγονός πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου.

Το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μάσχα, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμεντα.

Ο ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι σήμερα βίωσαν στιγμές ευλογίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Περιστερίου, προέβη στην καθιέρωση του πρώτου Καθεδρικού Ναού της Μητροπόλεως.

"Έφτασα στην απόφαση να ανεβάσω πνευματικά και διοικητικά τον νέο Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως μας. Προς τούτης μετέφερα από το περιθώριο έναν καλό Αρχιμανδρίτη, καλλίφωνο, καλό παιδί ο οποίος υπηρετούσε σε ένα εξωκλήσι το οποίο τώρα θα παραδώσω στον Μητροπολίτη Νικαίας, γιατί είναι χτισμένο μέσα στο Αιγάλεω. Ο π. Νικηφόρος τοποθετήθηκε εδώ ιερατικώς προϊστάμενος, ενώ παρέδωσα την διοίκηση του ναού αυτού εις τον μέχρι τώρα εφημέριο π. Παναγιώτη ο οποίος είναι καλός κληρικός" - τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κλήμης.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Χρειάζεται ο ναός αυτός μια καινούργια προοπτική, μια εκ βαθέων και εκ βάθρων ανακαίνιση! Σας παρακαλώ όλους να βοηθήσετε να συντηρηθεί ο ναός ώστε να τον χαρούμε μαζί

"Θα μου πείτε ότι οι εποχές δύσκολες και χρειάζονται χρήματα! Βέβαια όταν οι Ιερείς μου λένε γι αυτά τα θέμα, απαντώ: τόσα χρόνια τα χρήματα που πήγαιναν; Ένα ολόκληρος ναός με τόσο μεγάλο πανηγύρι και τόσα άλλα πράγματα που πήγαιναν; Γιατί δεν βάζατε τα ιερά χρήματα στον ιερό χώρο που λέγονται Ταξιάρχες; Και όπως ο Ταξιάρχης και άλλοι Ναοί της Μητροπόλεως να είναι σε καλή κατάσταση;" αναρωτήθηκε εύλογα ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Περιστερίου τόνισε: "Ευχαριστώ τον Θεό που μέσα σε έξι μήνες ποιμαντορίας στο Περιστέρι, με αξίωσε να καθιερώσω και να αποκτήσει η Ιερά Μητρόπολή μας Καθεδρικό Ναό".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 308527
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: