Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/10 13:00

ioanninon epeteios oxi

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 η εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Θωμά Ανδρέου και τους Εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Προστάτιδα των Ορθοδόξων, την Μάνα του κόσμου, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Υπεραγία Θεοτόκο.

"Η Παναγία δεν διαλέγει εθνικότητες, δεν έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι, όμως η Παναγία είναι η μάνα όλου του κόσμου" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μάξιμος.

"Η Παναγία με αυτή της την πράξη, η οποία ήταν πράξη πνευματική αλλά με τεράστια πρακτική αξία, έγινε αυτή που εκπροσώπησε όλο το ανθρώπινο γένος, αφού αυτή έδωσε την ανθρώπινη φύση στο νέο Αδάμ" πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

"Δεν είναι ελεύθερος ο δεισιδαίμων άνθρωπος, δεν είναι ελεύθερος ο άνθρωπος ο οποίος έχει εξαρτήσεις. Και αυτός ο οποίος πέφτει στις εξαρτήσεις είναι εύκολη λεία σε αυτούς που θέλουν να τον εκμεταλλεύονται" υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Δοξολογία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304097
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: