Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/11 22:06

esperinos poliouxos serron 98

Σέρρες | Χρήστος Καναρόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται στις Σέρρες, η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη της συνάξεως των εφόρων και αγρύπνων φρουρών της ιστορικής πόλεως και πρωτεύουσας του Νομού Σερρών και του ευλαβούς λαού της, των Αγίων ενδόξων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων.

Στo πλαίσιo των λατρευτικών Ακολουθιών, που τελούνται με αφορμή τον πανηγυρικό εορτασμό της ιεράς μνήμης της συνάξεως των Παμμ. Ταξιαρχών, η Ιερὰ Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης φιλοξενεί απὸ το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, τεμάχιο εκ της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την παλαίφατη Ιερά Μο­νή Αγίας Ζώνης Σάμου, την οποία εκόμισε στην πόλη των Σερρών ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος.

Την τοπική θρησκευτική πανήγυρη των Αγ. Αρχαγγέλων λαμπρύνουν με την παρουσία τους, προσκεκλημένοι του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου, οι Σεβ. Μητροπολίτες Σι­δη­ρο­κά­στρου κ. Μα­κά­ρι­ος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Καλαβρύτων και Αι­γι­α­λεί­ας κ. Ι­ε­ρώ­νυ­μος.

Συγκεκριμένως, σήμερα Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών, στις 7:00 το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αι­γι­α­λεί­ας κ. Ι­ε­ρώ­νυ­μος, χοροστάτησε στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό και εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος με γλαφυρότητα και θεολογική σαφήνεια στο φιλάνθρωπο έργο των θεοειδών Αρχαγγέλων ως διακόνων του μυστηρίου της σωτηρίας των ανθρώπων.

Τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Θεολόγος ευχαρίστησε θερμώς τους Σεβ. Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των Αρχών της πόλεως και της περιοχής και τον φιλάγγελο λαό για την πάνδημη συμμετοχή τους στις εορταστικές ακολουθίες για τους πολιούχους των Σερρών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την παλαίφατη Ιερά Μο­νή Αγ. Ζώνης Σάμου, θα ευρίσκεται προς προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, έως της 11ης Νοεμβρίου, όπου καθημερινώς τελούνται ιερές ακολουθίες, προς αγιασμό και πνευματικὴ ενίσχυση των πιστών.

Ανήμερα της αρχαγγελικής εορτής θα τελεσθεί πανηγυρική πολυαρχιερατική θ. Λειτουργία και η λιτάνευση του θεομητορικού σεβάσματος και της Ιεράς Εικόνος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως των Σερρών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303648
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: