Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/11 12:16

epeteios egainion 70

Νέο Ψυχικό | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε, σήμερα Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 η 44η Επέτειος Εγκαινίων του περικαλλέστατου Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην 44η επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ναού και στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή.

"Ο Ναός αυτός χτίστηκε με την στέρηση και τον ιδρώτα των προγόνων των σημερινών ενοριτών. Όλων αυτών των ανθρώπων όπου μας δόθηκε η ευκαιρία σήμερα σε όλους εμάς να βρισκόμαστε εδώ και να τελούμε την Θεία Λειτουργία. Και το οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι όχι μόνο στερήθηκαν τις δύσκολες εποχές εκείνες, αλλά και με τον ιδρώτα τους προσέφεραν έστω και την μία δραχμή, η οποία πολλές φορές δεν τους περίσσευε, για να το δώσουν ώστε να χτιστεί και να τελειώσει και έτσι σήμερα να υπάρχει αυτός ο περικαλλής Ναός της Αγίας Σοφίας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

"Έτσι, λοιπόν, είναι το χρέος όλων των ανθρώπων, όλων όσων θέλουν να λέγονται Χριστιανοί, να προσφέρουν απένταντι στο Θεό. Πρέπει να καταλάβουμε μέσα στη ζωή μας ότι ελεημοσύνη και προσφορά δεν είναι μόνο η χρηματική, αλλά είναι πολλών ειδών όπως ακούσαμε σήμερα στο Ευαγγέλιο" πρόσθεσε ο κ. Θεόκλητος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Ο Σαμαρείτης της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής περιέθαλψε τον άνθρωπο, ο οποίος ήταν ημιθανής και του έκανε ελεημοσύνη, του έκανε ένα μεγάλο καλό και βλέπουμε πόσο μεγάλο καλό είναι, ώστε τον μνημονεύει ο ίδιος ο Θεός. Η ελεημοσύνη είναι πολλών ειδών και μία είναι και η ηθική στήριξη".

Κλείνοντας ο κ. Θεόκλητος υπογράμμισε: "Προέρχομαι από μία Ιερά Μητρόπολη των Μετεώρων όπου εκεί, πάνω στους βράχους βρίσκονται τα Μοναστήρια με τους μοναχούς και τις μοναχές, οι οποίοι προσεύχονται αδιαλείπτως για όλο τον κόσμο. Οι μοναχοί των Μετεώρων στην δεύτερη μοναστική κοινότητα μετά το Άγιον Όρος, βρισκόμεθα εκεί και συνεχώς μνημονεύουμε τους ανθρώπους υπέρ ειρήνης, υγείας και Θείας βοηθείας".

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στον Ιερό Ναό και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πολλή πνευματική του αγάπη.

Τέλος από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια να ιερουργήσει στον Ιερό Ναό και τον π. Ιωαννίκιο για την ευγενική πρόσκληση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 306281
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: