Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/11 10:37

papas mnimoneusi

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Πανηγυρικά εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της Λεμεσού.

Σήμερα, στον ομώνυμο ναό του Αγίου τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά, αλλά ούτε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα τελευταία 24ωρα υπήρξε θέμα με το αν ο Πατριάρχης θα μνημονεύσει στην Θεία Λειτουργία τον Μητροπολίτη Επιφάνιο, αφού του ζητήθηκε ευγενικά να μην το κάνει.

Ο ίδιος ο Πατριάρχης σε ερώτηση του ΡΙΚ για το θέμα της μνημόνευσης, δήλωσε ότι “πρέπει πρώτα να το συζητήσω με τον Μακαριώτατο”

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχή αποφασίστηκε να γίνει μόνο η μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Ασφαλείς πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι τελικά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κατά την σημερινή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία μνημόνευσε κανονικά Τον Κιέβου Επιφάνιο.

Εμφανίσεις: 304289
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: