Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/11 19:04

egainia naoy 93

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και ευφροσύνης, σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Αγία μας Εκκλησία, τελέσθηκαν με λαμπρότητα τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού των Αγίων Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Ανθόφυτο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Το εσπέρας της παραμονής των Εγκαινίων, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου τ.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό τα Μαρτυρικά Λείψανα, τα οποία εναπέθεσε στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου και ψάλλοντας τα Μαρτυρικά Τροπάρια της Ακολουθίας της υποδοχής των Λειψάνων εντός του Ιερού Βήματος ενώ στη συνέχεια τελέσθηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών και παρουσία πλήθους πιστών.

Το πρωί του Σαββάτου, 16 Νοεμβρίου 2019, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Ευαγγελιστού Ματθαίου, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου, η Τελετή των Ιερών Εγκαινίων και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, προσκληθέντος υπό του Ποιμενάρχη του Κιλκίς.

Μεταξύ του πολυαρίθμου εκκλησιάσματος, το οποίο και προσήλθε με χαρά για να λάβει μέρος προσευχητικός στο σπουδαίο και μοναδικό αυτό γεγονός για την Ενορία του Ανθοφύτου, παρέστησαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κα Αναστασία Τσικουνδούρα, ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Πικρολίμνης κ. Βλάσης Κουρτίδης, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, κ.α.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων εξηγούσε τους συμβολισμούς και τα νοήματα των ενεργειών των Εγκαινίων.

Στο τέλος ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον άγιο Ελασσώνος για τη συμμετοχή του στην πνευματική χαρά της Ενορίας, επαίνεσε τον Εφημέριο του Χωριού π. Ευάγγελο Σαμαρά και τους πιστούς ενορίτες για την προσπάθεια τους να ευπρεπίζουν συνεχώς τον Ιερό Ναό και ως έκφραση αναγνώρισης της προσπάθειας αυτής προχειρίστηκε ο Εφημέριος σε Οικονόμο, αναφωνόντας το "Άξιος!".

Μία μεγάλη ημέρα και ευλογία για την επαρχία και την Μητρόπολη του Κιλκίς, αυτή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης Ανθοφύτου, που κρατούν ψηλά το λάβαρο της πίστεως και δοξολογούν τον Τριαδικό Θεό που σκέπει τον οικισμό τους διά των πρεσβειών των αγίων πανσέπτων Ισαποστόλων και Βασιλέων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303849
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: