Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/12 11:51

sillitoyrgo aigaleo 1

Αγία Βαρβάρα | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναριού κ. Αγαθαγγέλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και στο μαρτύριο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

"Η Αγία Βάρβαρα μέσα από το πάθος και τη θυσία ενστερνίστηκε έναν άλλο τρόπο ζωής" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Χρσυσόστομος τόνισε: "Το κίνητρο της αγάπης και της ελευθερίας αν δεν έχουν σαν προορισμό τον συνάνθρωπο μας, ο οποίος καθορίζει και τα όρια, τότε δεν έχουν καμία αξία".

"Μόνο όταν καταφέρουμε να θυσιαστούμε έναντι της ανταμοιβής ώστε να επικρατήσει η αγάπη και η ελευθερία τότε μόνο θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια θέση στη Βασιλεία των ουρανών. Μόνο αν ξεπεράσουμε τα όρια της κοσμικότητας, αν ξεπεράσουμε όλα αυτά που μας προβάλλονται ως μορφές εξουσίας και δύναμης" - υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μασσηνίας κ. Χρυσόστομο καθώς και τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Θεόφιλο, τους Ιερείς, την χορωδία “Αντιφωνικό Μέλος” για την απόδοση των Ύμνων, την Φιλαρμονική του Δήμου Αγίας Βρβάρας, την Ελληνική Αστυνομία.

Επίσης ευχήθηκε "έτη πολλά" στον εορτάζοντα προϊστάμενο του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμ. Δαμασκηνό Δαμιανάκη, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς εικόνος και του Ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και του αγήματος της αεροπορίας με τη συνοδεία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού συμβουλίου, πλειάδας κληρικών, τοπικών αρχόντων και πλήθους πιστών.

Να αναφερθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΝΔ κ. Γιάννης Λοβέρδος, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη,

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας θα ψάλλονται παρακλήσεις στην Αγία Βάρβαρα, ενώ το απόγευμα στις 17:00 θα τελεστεί η ακολουθία του μεθέορτου εσπερινού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 307964
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: