Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/12 17:10

thauma tinos 133

Με τη συμμετοχή των ευσεβών Τηνίων αλλά και προσκυνητών η Τήνος εόρτασε την ανάμνηση του γεγονότος της θαυμαστής διασώσεως της αγίας Εικόνος της Ευαγγελιστρίας 18 Δεκεμβρίου 1842 μετά την κλοπή της υπό ασεβούς τινός της εποχής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου - Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες στον Εσπερινό στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας με την συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Τήνου και ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στη θέση «Θεοτόκος» της περιοχής Υστερνίων ενώ προηγουμένως η αγία Εικόνα λιτανευτικώς διεκομίσθη με αυτοκινητοπομπή τελεταρχούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, με τη συνοδεία των Ιερέων, της Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, της Αντιδημάρχου, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητού του ΑΤ Τήνου, του Διοικητού της Πυροσβεστικής Τήνου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Υστερνίων, των μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, των Ιεροψαλτών και Διακονητών και ευσεβών Χριστιανών, η οποία με την ομίχλη αλλά και τις ακτίνες του ηλίου υπεδέχθη την αγία Εικόνα.

Στην ομιλία του Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευλογία την οποία διαχέει η Παναγία καθώς διέρχεται από την πόλη δια μέσου των χωρίων έως την περιοχή αυτή των Υστερνίων αλλά και εμνήσθη του Αρχιμανδρίτου Πατρικίου Καλεώδη ο οποίος υπήρξε οραματιστής του Ιερού Ναού ο οποίος ανηγέρθη με τη βοήθεια του Ιερού Ιδρύματος αλλά και των ευσεβών κατοίκων της περιοχής και του ιδίου και εμνήσθη του αοιδίμου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου του Τηνίου ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σεβ. κ. Δωρόθεος «νοερώς συνηύχετο μαζί μας σήμερα εδώ και το όνομα του οποίου με ευγνωμοσύνη και πάλι μνημονεύσαμε».

Ευχήθηκε σε όλους τους συμμετασχόντας Καλά Χριστούγεννα καθώς και υπέρ υγείας και αποκαταστάσεως του Εφημερίου της Ενορίας Υστερνίων π. Βασιλείου Δράκου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η αγία Εικόνα λιτανευτικώς κατά τον ίδιο τρόπο επέστρεψε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 304798
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: