Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/01 13:26

poliouxos ioanninon 108

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Παρουσία εκατοντάδων πιστών εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου Πολιούχου και προστάτου της πόλεως των Ιωαννίνων.

Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ', και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Φιλίππων Στέφανος και ο οικείος Ποιμενάρχης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή. (Ηχητικό)

«Σ' αυτό τον τόπο αυτό το μήνυμα της μαρτυρίας, της αληθείας, του Ευαγγελίου μπροστά σε όλους διαχέεται, συμπληρώνεται και βρίσκεται πάντοτε στη μνήμη της ιστορίας, της θεολογίας αλλά και της αγιότητος του τόπου αυτού. Και αυτό δείχνει ακριβώς ο Άγιος Γεώργιος, ένα τρανό παράδειγμα πίστεως, αγάπης φιλαδελφείας προς τον τόπο του και τους ανθρώπους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωγίου, παρουσία των αρχών της πόλεως και πλήθους πιστών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 305090
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: