Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/01 21:52

esperinos onomastirion 43

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Θωμά Ανδρέου, κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή. (Ηχητικό)

''Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής αφιέρωσε την ζωή του στην άσκηση. Έζησε σε μία δύσκολη περίοδο, όπου πνευματικά και πολιτικά ζητήματα, θα έλεγα γεωστρατηγικά ζητήματα, εμπλέκονταν και προσπαθούσαν οι ισχυροί της γης να συμβιβάσουν διάφορες Θεολογικές διαφορές, με σκοπό να ησυχάσουν τα πράγματα στην περιοχή τους, φτιάχνοντας όμως μία Θεολογία η οποία ήταν συγκρητιστική, μόνο και μόνο για να έχουν αυτοί ειρήνη στα σύνορά τους '' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος να σημειωθεί ότι μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δέχθηκε τις ευχές του κλήρου και του λαού στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303709
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: