Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/01 12:52

iobilaio nikaias proti 1

Κορυδαλλός | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 το Αργυρό Ιωβηλαίο (25 χρόνια Αρχιερωσύνης) του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορυδαλλό.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος σαν σήμερα, στις 25 Ιανουαρίου 1995, εξελέγη Μητροπολίτης.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο εορτάζων Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρ. Γρηγόριος Μπατιστάτος και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης η χειροτονία Διακόνου του υποδιακόνου Γεώργιου Σαϊνίδη, θεολόγου, έγγαμου και πνευματικού τέκνου το π. Γρηγορίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αλέξιος, ανήμερα της 25ης επετείου εκλογής του, χειροτόνησε τον 55ο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος Γέροντας Πολύκαρπος, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Νίκος Χουρσαλάς και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τον Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο προσφώνησε ο Προϊστάμενος του Ναού π. Γρηγόριος Μπατιστάτος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα, την εύσημον ταύτην ημέρα κατά την οποίαν, Χάριτι Θεού, συμπληρώνετε 25 έτη ως Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Νικαίας, ατενίζουμε εις το πρόσωπόν σας τον Κύριο Σαββαώθ. Το πρόσωπόν σας, όπως λέει ο Προφήτης Δανιήλ, ως όρασις αστραπής και οι οφθαλμοί σας ως λαμπάδες πυρός και η φωνή των λόγων σας ως φωνή όχλου".

"Η επί ¼ αιώνος θεοειδής παρουσία σας εις το πηδάλιον της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, ομοιάζει ως δένδρον κατάκαρπον από καρπούς πολλούς και γλυκείς. Ο λαμπρός κήρυξ των Ευαγγελικών αληθειών. Ο οδηγός της νεότητος. Ο προεξάρχων εις τα έργα φιλαλληλίας και αγάπης, ώστε η Ιερά Μητρόπολις Νικαίας να παρουσιάζει πρώτυπον φιλανθρωπικόν έργον. Ο των πτωχών υπερασπιστής. Ο αλείπτης των κληρικών και των μοναχών. Ο χειροτονήσας πλέον των πεντήκοντα αξίων κληρικών και κτήτωρ της ανδρώας Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων. Το όνειρόν σας που υλοποιήθηκε και θα μαρτυρεί εις αιώνας αιώνων το αυθεντικόν μοναχικόν ιδεώδες εις τον σύγχρονον κόσμον" - συμπλήρωσε ο π. Γρηγόριος. (πατήστε εδώ)

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νικαίας στην ομιλία του έκανε μία ιστορική αναδρομή από τα νεανικά του χρόνια μέχρι και σήμερα, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, τους εκλέκτορες Αρχιερείς και όλους τους ευεργέτες του.

Επίσης ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Γρηγόριο για την ονομαστική του εορτή και τον ευχαρίστησε για τα θερμά του λόγια.

"Η διακονία μας μέσα στην Εκκλησία είναι η ταπείνωση και η υπακοή" - υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, όπου μεταξύ άλλων προβλήθηκε βίντεο αφιέρωμα στο Αργυρό Ιωβηλαίο του Ποιμενάρχη της Νίκαιας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 305443
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: